м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Крила можливостей: аеродром "Біла Церква" прагне розвитку

04.06.2019

   Як зробити аеродром "Біла Церква" успішними та постійно функціонуючими повітряними воротами Київщини, добре знають українські та закордонні авіакомпанії. Користуючись послугами летовища та його інфраструктурою, вони готові збільшувати кількість повітряних суден, які проходитимуть в Білій Церкві технічне обслуговування, та не виключають можливості розглядати даний майданчик під постійне базування літаків. Паралельно авіакомпанії замислюються і над плануванням запуску перших вантажних перевезень з прямим сполученням Біла Церква з країнами Європи, Азії, Африки та ін. континентами і... у зворотному напрямку.

 

   Запитаєте, що для цього потрібно? Насправді зовсім небагато: по-перше, відкриття міжнародного пункту пропуску через державний кордон на аеродромі "Біла Церква", по-друге, першочергова модернізація злітно-посадкової смуги та встановлення мінімального світлосигнального обладнання та засобів радіотехнічного забезпечення польотів. Всі інші етапи та перехід до повноцінного функціонування аеропорту "Біла Церква" матимуть системний та послідовний характер.

 

  В умовах активної розбудови потужних логістичних авіаційних хабів у світі (Туреччина, Китай, Польща, Угорщина та ін.) Біла Церква також має всі прерогативи стати одним з інвестиційно привабливих проектів. Важливо, щоб тут і місцева влада, і громада, і держава мали єдине стратегічне бачення.

 

  Останній день весни, 31 травня 2019 року, показав орієнтовні обсяги робіт, до яких прагне дійти КП "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" у найближчі роки. Впродовж дня на аеродромі "Біла Церква" здійснили вильоти два літаки Ан-12 авіакомпаній "Україна-Аероальянс" та Cavok Air. Того ж дня здійснив посадку інший Ан-12 однієї з вітчизняних авіакомпаній. Зауважимо, що всі повітряні судна рухались за маршрутом "Бориспіль-Біла Церква - Бориспіль".

  При наявності пункту пропуску через кордон на аеродромі "Біла Церква" дані літаки  з закордону летіли б напряму, де пройшли б аналогічні процедури митного та прикордонного контролю. У такому разі авіакомпанії зменшили б фінансові затрати на додаткові зліт-посадки. А аеродром, у свою чергу, отримав би значні переваги - завдяки застосуванню міжнародних тарифів на надання аеронавігаційних послуг зросла б дохідна частина, яку підприємство спрямувало б на розвиток інфраструктури аеропорту.

 

  Цього дня на аеродромі також відбулось випробування двигунів гелікоптера Мі-2 авіакомпанії "Меридіан" після проходження технічного обслуговування на базі КП "БВАК".      

 

  У проміжку руху великої авіації в плановому режимі виконувались польоти малих повітряних суден. Зокрема, курсанти авіаційних шкіл проходили навчально-тренувальну підготовку в повітрі, а члени Національної збірної України з вищого пілотажу відточували майстерність для участі в міжнародних змаганнях.

 

  Фахівці та спеціалісти КП "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" впевнено демонструють здатність забезпечити роботу летовища в режимі активного нарощування авіаційного потенціалу.