м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Літак із Туркменістану отримав льотну придатність в Білій Церкві

08.09.2017


  Як сказав видатний авіаконструктор Андрій Туполев: "Некрасиво, - не полетит!" Такими словами можна охарактеризувати видовищний виліт транспортного літака Іл-76 туркменської авіакомпанії "Turkmenistan Airlines" з аеродрому "Біла Церква", що відбувся  8 вересня.


  Лише хвилина знадобилась потужному турбореактивному літаку, аби відірватись від землі та показати себе у всій красі конструкторського творіння.    


  Іл-76 знаходився в Білій Церкві практично місяць. За цей час висококваліфіковані авіаспеціалісти здійснили якісне технічне обслуговування літака. 


  Варто зазначити, що впродовж багатьох років державна авіакомпанія Туркменістану тісно співпрацювала з Білою Церквою у сфері авіації. Однак, через проведення військових дій на Сході України та закриття повітряного простору країни статистика польотів авіапарку "Turkmenistan Airlines" в місто суттєво скоротилась. 


  КП "БВАК" сподівається на відновлення активної співпраці між авіакомпаніями на постійній основі, що дасть можливість розвивати авіаційну галузь міста та збільшувати відрахування до міського та інших бюджетів від ведення комунальним підприємством цього виду діяльності.   


  Маршрут Іл-76TD після вильоту з аеродрому "Біла Церква" пролягав до міжнародного аеропорту в Борисполі, звідки літак і попрямує до себе на батьківщину - в Туркменістан, пересікаючи повітряний простір Туреччини та Азербайджану.