м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Льотна робота Авіаційного комплексу в 2016 році завершилась вражаючою посадкою транспортного літака

30.12.2016

  Щороку напередодні Нового року на аеродромі "Біла Церква" здійснює посадку повітряне судно, що є гарною прикметою успішного завершення поточного року і дає надію на вдале продовження в наступному.

 

    2016 рік також не став винятком для КП "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс". Посадкою транспортного літака Ан-12 української авіакомпанії "Україна-АероАльянс" на аеродромі "Біла Церква" 30 грудня завершилася льотна робота КП "БВАК" у цьому році.

Літак прилетів у місто з Індії, зробивши по маршруту зупинку в м. Тбілісі та пройшовши митні процедури в аеропорту м. Одеса.

   За словами заступника директора з авіаційної діяльності КП "БВАК" Олександра Пасічника, у грудні цього року авіаційна діяльність підприємства суттєво пожвавилась. На перший місяць Нового року всі авіаремонтні підприємства міста повністю забезпечені роботою. Всі ангари Авіаційного комплексу заповнені літаками, а деякі повітряні судна розташовані й на спеціально обладнаних майданчиках для проходження техобслуговування.   

 

   Підбиваючи підсумки 2016 року, можна впевнено констатувати, що на сьогоднішній день аеродром "Біла Церква" успішно функціонує, має гарний технічний стан та, на якому здійснено 44 зліт-посадки різних типів повітряних суден за рік.  

 

   "На жаль, у порівнянні з минулим роком у нас є певне зменшення кількості руху літаків. Так, у 2015р. ми обслужили 30 повітряних суден і здійснили 60 дій по їх зліт-посадці. Це пов'язано В першу чергу з тим, що в однієї з провідних авіакомпаній закінчився термін дії Сертифікату для перевезення вантажів закордоном. Тому певний період вона змушена була займатись продовженням необхідної документації. Сподіваємось, що найближчим часом українська авіакомпанія відновить свою повноцінну діяльність і працюватиме в тих об'ємах, як і раніше", - зауважив Олександр Пасічник.

 

   Разом з тим, варто відмітити, що на аеродромі "Біла Церква" суттєво збільшилась кількість польотів легкої авіації. Так, станом на 30 грудня 2016р. загальна кількість вильотів малої авіації становить понад 2200 разів. Не кожен аеродром України зможе похизуватись такими показниками.  Мала авіація в Білій Церкві представлена аероклубом "Пілот", авіашколами, які тренують значну кількість курсантів. Крім того, у червні-липні цього року на базі аеродрому "Біла Церква" проводилися тренування Національної збірної України по вищому пілотажу з підготовки до Чемпіонату світу з даного виду спорту.

 

   "Сьогодні, якщо подивитись на Flightradar в режимі віртуального часу чисельності польотів повітряних суден по всьому світу, то, на жаль, Україна виглядає як біла пляма. Зменшення кількості польотів над повітряним простором України автоматично і знижує рівень прибутку авіаційної галузі. Отож, напередодні Нового року хочеться побажати усім нам чистого неба, миру і добробуту всій нашій країні. І як кажуть авіатори, нехай завжди кількість зльотів співпадатиме з кількістю посадок", - підсумував заступник директора з авіаційної діяльності КП "БВАК".