м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Міжнародна організація UNIDO презентувала глобальну програму еко-індустріальних парків в Україні. Біла Церква долучається до цього проєкту

28.02.2020

   У четвер, 27 лютого 2020 року в м. Київ відбулась презентація глобальної програми еко-індустріальних парків в Україні предстваниками Організації Об'єднаних Націй з промислового розвитку (ЮНІДО) та Міністерства економічного розвитку.

 

  Дана програма реалізується в країнах, що розвиваються, та країнах з перехідною економікою за фінансування Урядом Швейцарії через Державний Секретаріат Швейцарії з економічних питань. 

 

   Учасниками заходу були представники ООН, Мінекономіки, менеджменту індустріальних парків, компаній-учасників парків, місцевих громад, профільних організацій та об'єднань.

 

   У ході презентації глобальної програми еко-індустріальних парків технічний радник ЮНІДО Цезар Барахона проінформував зацікавлені сторони про Програму, її  компоненти та порядок впровадження в Україні. Він окреслив головні аспекти щодо економічних, екологічних та соціальних переваг еко-індустріальних парків. “Створення таких парків стала в Європі вже невід'ємною частиною процесу індустріалізації. Зменшення шкідливих викидів, оптимізація природних ресурсів та отримання позитивних результатів внаслідок реалізації цієї Програми дозволить країнам застосовувати кращі технології у розвитку промисловості”, - зазначив Цезар Барахона.

 

   Враховуючи, що комунальне підприємство “Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс”, на базі якого функціонує фактичний, хоч і не зареєстрований індустріальний парк, він став одним із головних предентів на участь в цьому проєкті. 

   Представила наше підприємство серед поважної аудиторії начальниця управління економіки Білоцерківської міської ради Юлія Земецька.  

 

   За її словами, нині на промисловому майданчику КП БМР "БВАК" працює 74 підприємств, кількість робочих місць складає більше 800 осіб. На території підприємства розташоване виробництва з меблевої, деревообробної, металообробної, гумової, ювелірної галузей. Наприклад, компанія “Арда метал пекеджинг Україна” має  прямі іноземні інвестиції, що залучені у виготовлення пакувальної продукції різної складності та необхідності.

 

   Крім роботи підприємства, Юлія Земецька зупинали свою увагу на перевагах самої Білої Церкви, розповіла про проекти та програми з екологічною тематикою, які успішно реалізуються в місті. 

   Також начальниця управління економіки конкретизувала позитивні сторони участі комунального підприємства в проєкті зі створення еко-індустріального парку. “Важливо зазначити, що поряд з КП БМР “БВАК” на березі річки Рось знаходиться дендропарк "Олександрія". Тому ми зацікавлені в створенні саме еко-індустріального парку поруч із рекреаційною зоною. Цей проект дозволить і підприємству і місту в цілому залучати більше інвестицій, сприяти стрімкому розвитку регіону, покращити рівень екологічності, запровадити промисловий симбіоз, підвищити якість бізнес-середовища та наростити економічний потенціал. Нам надзвичайно приємно, що наше комунальне підприємство має всі можливості стати моделлю та унікальним взірцем для всієї України. Трансформація вже діючого індустріального парку в еко-індустріальний парк це великий крок у розвиток держави”, - наголосила Юлія Земецька.

 

   Також на презентації програми був присутній директор КП БМР “Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс” Юрій Агалієв. Він поспілкувався з низкою поважних гостей про перспективи розвитку двох потужних інвестиційних проектів на базі одного підприємства: створення еко-індустріального парку та міжнародного аеропорту “Біла Церква”.