м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

На аеродромі "Біла Церква" відбулись аварійно-рятувальні навчання при посадці літака

10.05.2018

  Аварійно-рятувальна та протипожежна служба "Білоцерківського вантажного авіаційного комплексу" є невід'ємною складовою авіаційного профілю комунального підприємства, яка покликана вчасно запобігти та ліквідувати надзвичайні ситуації під час здійснення операцій з повітряними суднами.

 

У квітні пожежно-рятувальні підрозділи КП БМР "БВАК" в рамках проведення професійної підготовки пройшли навчання аварійно-рятувальної дружини та водіїв пожежних автомобілів, що відбулись в спеціальному навчальному центрі м. Біла Церква.

 

  Аби на практиці перевірити готовність застосування знань і навичок, були організовані спільні навчання аварійно-рятувальної та протипожежної служби КП "БВАК" з експлуатантом повітряного судна "Cavok Air" та підрозділами інженерних служб ТОВ "Авіамір" в умовах реальних подій.

  Так, після посадки транспортного літака Ан-12 авіакомпанії "Cavok Air", що відбулась 8 травня, на аеродромі "Біла Церква" по команді диспетчера AFIS - відділу аеродромного польотно-інформаційного обслуговування - було оголошено сигнал "Тривога".

 

За тактичним задумом, при посадці літака помічено задимлення першого двигуна. Внаслідок пожежі існувала небезпека для життя і здоров'я екіпажу судна. До місця події в установлені часові нормативи прибули три пожежні автомобілі у квадрат 4, де вони розташувались згідно з схемою розгортання.  

 

У цей же час рятувальні підрозділи інженерної служби КП "БВАК" відкрили основні аварійні люки та допомогли екіпажу покинути повітряне судно.

 

Служба авіаційної безпеки оперативно оточила місце аварійної пригоди.

Розгорнувся штаб пожежогасіння та почалось відпрацьовування дій пожежними підрозділами щодо умовної ліквідації задимлення першого двигуна (епіцентру загоряння) з пуском піноутворюючої суміші з лафетних стволів, якими обладнані аеродромні пожежні автомобілі.

 

Після цього інженерна служба ТОВ "Авіамір" за допомогою автомобільного тягача транспортували літак Ан-12 на територію проммайданчика, де здійснюватиметься його технічне обслуговування.

 

Всі підрозділи екіпіровані у відповідний розпізнавальний спецодяг.

 

Варто зауважити, що спільні навчання проведенні в рамках підготовки аеродрому "Біла Церква" до сертифікації, запланованої на 20-ті числа поточного місяця.

 

За результатами навчань інженер з безпеки польотів КП "БВАК" підготував доповідь та звіт про дану подію.

 

Загалом, до навчань було залучено 8 одиниць автомобільної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки та 25 чоловік особового складу підрозділів, які входять до складу аварійно-рятувальної команди аеродрому "Біла Церква".

 

До того ж, директор комунального підприємства "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" Сергій Кандауров особисто взяв участь у навчаннях, по закінченню яких відмітив високий рівень професіоналізму та готовність особового складу оперативно реагувати на авіаційні події.    

Більше фото можна переглянути за посиланням