м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

На аеродромі "Біла Церква" відбулись повномасштабні навчання з ліквідації терористичного акту

10.06.2019

  Один раз на два роки на комунальному підприємстві "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" (КП "БВАК") відбуваються повномасштабні об'єктові навчання з цивільного захисту. У цьому році 7 червня підприємство провело тренування з організації аварійно-рятувальних робіт та управління силами й засобами спеціальних служб з евакуації членів екіпажу в умовах надзвичайної ситуації в разі мінування літака Ан-12.  

 

  Мета навчання - перевірити готовність аварійно-рятувальної команди КП "БВАК", керівництва авіакомпаній і служб міста до дій у разі виникнення авіаційної події на території аеродрому "Біла Церква", а також практичне відпрацювання злагоджених дій між різними підрозділами та силами швидкого реагування.

  У навчаннях взяли участь представники Державної авіаційної служби, СБУ, Національної поліції, ДСНС, Станції екстреної медичної допомоги, управління соціального захисту населення Білої Церкви, авіаційних підприємств та авіакомпаній, а також фахівці відповідних підрозділів КП "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс".

 

  Перед початком навчальних заходів у кабінеті директора Авіаційного комплексу відбулась штабна нарада з представниками вищезазначених служб. Керівник КП "БВАК" Сергій Кандауров ознайомив з планом занять та наголосив на важливості відпрацювання спільних дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій в районі аеродрому "Біла Церква".

 

  "Безпека членів екіпажу та населення завжди є прерогативою для нас. Враховуючи, що сьогодні трапляються випадки з надходження повідомлень про мінування об'єктів, наше підприємство також повинно бути готовим до таких викликів. Ми маємо перевірити ефективність координації дій та взаємодії між структурами, аби мінімізувати наслідки таких загроз", - зазначив Сергій Кандауров.

 

  За легендою в офіс авіакомпанії надійшло повідомлення (телефонний дзвінок) про мінування літака Ан-12, що здійснює переліт за маршрутом "Вінниця-Біла Церква".

 

  При вході в зону відповідальності аеродрому "Біла Церква" командир екіпажу доповів, що надійшла інформація про наявність на борту літака вибухового пристрою. Диспетчер AFIS, отримавши таку інформацію, провів оповіщення аеродромних служб КП "БВАК", які згідно з планом польотів зайняли місце на аеродромі. По сигналу "Тривога" міські служби поліції, СБУ, ДСНС та Станції медичної допомоги також в оперативний час прибули на летовище.

 

  Після посадки літака в умовах аварійної ситуації першими на борт зайшли фахівці ДСНС та СБУ, які провели відповідні заходи на предмет виявлення вибухового пристрою. Паралельно проводилась евакуація членів екіпажу.

 

  Позитивним досвідом першого етапу навчань стала практична взаємодія служб, які  спрацювали оперативно, злагоджено, професійно та якісно.    

 

  У ході другої частини повномасштабних навчань на аеродромі "Біла Церква" відбулось відпрацювання проходження зв'язку з взаємодіючими організаціями при умовному загоранні повітряного судна. Аварійно-рятувальна служба КП "БВАК" на спеціальних макетах провела заходи з ліквідації надзвичайної ситуації. Паралельно лікар Авіакомплексу та бригада екстреної допомоги надали одному з членів екіпажу медичну допомогу, який постраждав під час евакуації з літака.

 

  Служба авіаційної безпеки та представники поліції здійснили огородження місця події та забезпечили охорону повітряного судна.

 

  По завершенню практичної частини навчань на аеродромі "Біла Церква" відбулась нарада учасників заходу. Зокрема, вони обговорили результати навчань, підбили підсумки, поставили завдання та обмінялись рекомендаціями, які необхідно врахувати у подальшій співпраці. 

 

  Слід зазначити, що такі навчання пройшли за участі державного інспектора з авіаційного нагляду за безпекою авіації відділу аварійно-рятувального та протипожежного забезпечення Державної авіаційної служби Олександра Шлапацького.

 

Більше фото можна переглянути за посиланням