м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

На Авіаційному комплексі Білої Церкви провели тренування з підвищення ефективності застосування аварійно-рятувальних засобів

01.11.2018

  Згідно з планом підтримання в належному стані протипожежного захисту та аварійно-рятувальних робіт на аеродромі "Біла Церква" комунальне підприємство "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" системно проводить командно-штабні та об'єктові тренування.

  

 Нещодавно на авіаційному підприємстві відбулось спеціальне об'єктове тренування на тему: "Аварійна посадка повітряного судна з несправною передньою опорою шасі".

 

 За легендою перед заходом на посадку в районі аеродрому "Біла Церква" диспетчер AFIS одержав повідомлення від командира повітряного судна, що при випуску шасі передня стійка не стала на замок, не засвітилася лампочка випускного положення. Командир літака прийняв рішення здійснити аварійну посадку без випуску передньої опори шасі.

 

  Відповідно до тренувань аварійно-рятувальні служби КП БМР "БВАК" розміщаються на аеродромі згідно з схемою розташування та готуються до аварійної посадки літака. Для забезпечення більш сприятливої посадки Ан-12 без випущеної передньої стійки на злітно-посадкову смугу наноситься піна, аби зменшити тертя повітряного судна об бетон, внаслідок чого може виникнути іскра для загорання.

 

   Після проведення таких заходів літак здійснив посадку на аеродромі, а аварійно-рятувальна служба забезпечила умовне охолодження фюзеляжу з метою уникнення іскроутворення. Далі згідно тренувань за участі авіаційно-інженерних служб авіакомпаній та підприємства з техобслуговування здійснюється евакуація повітряного судна для забезпечення подальшої роботи аеродрому.

 

 У ході проведеного спеціального тренування кожен керівник структурного підрозділу КП "БВАК" підготував доповідь по своїм діям при проведенні рятувальних та інших невідкладних робіт під час ліквідації наслідків аварійної ситуації.

 

 Навчальна мета проведеного заняття була успішно досягнута, фахівці авіапідприємства обновили в пам'яті перелік невідкладних дій та заходів, поділились досвідом, а також обмінялись думками, що в подальшому сприятиме підвищенню рівню безпеки польотів.