м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

На "Білоцерківському вантажному авіакомплексі" провели спеціальне об'єктове тренування з цивільного захисту

07.06.2018

  Виникнення надзвичайних ситуацій в авіації річ рідкісна, але має серйозні наслідки, що можуть завдати шкоди життю та здоров'ю людей і значних матеріальних збитків.

 

  Щорічно КП "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" проводить спеціальні тренування, аби завжди діяти злагоджено, професійно та рішуче у випадку виникнення НС, пов'язаних з забезпеченням зліт-посадок повітряних суден на аеродромі "Біла Церква".

 

    У четвер, 7 червня, в адміністративній будівлі КП "БВАК" відбулося командно-штабне об'єктове тренування на тему: "Підготовка пропозицій для прийняття рішення керівника ЦЗ КП БМР "БВАК" та доповідей комісії (штабу) з ліквідації авіаційних подій та керівників підрозділів АРК про свої дії при проведенні рятувальних та інших невідкладних робіт в ході ліквідації наслідків НС - евакуація екіпажу з аварійного ПС в умовах пожежі та задимленості".

 

  У тренуванні взяли участь: керівний та командно-навчальний склад цивільного захисту, керівники структурних підрозділів підприємств "БВАК", ТОВ "Авіамір", ПрАТ "Україна-Аероальянс", ГО "Аероклуб "Пілот" та представник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Білоцерківської міської ради.

   

  Тренування проводились з метою підтримання на належному рівні професійної та психофізіологічної готовності персоналу, необхідної для здійснення успішних дій з евакуації, запобігання розвитку пожежі, його локалізації та ліквідації, а також взаємодії підрозділів АРК КП БМР "БВАК" з міськими службами ДСНС та СЕМД БЦ. 

 

  За сигналом "ТРИВОГА" диспетчер AFIS повідомив, що при заході на посадку літака Ан-12 виникла пожежа та задимленість у вантажному відсіку повітряного судна. Тож під час проведення теоретичних занять учасники тренувань доповіли про свої дії при проведенні рятувальних та інших невідкладних робіт в ході ліквідації наслідків авіаційної події - евакуація екіпажу з аварійного повітряного судна в умовах пожежі та задимленості.    

 

  Підводячи підсумки проведеного спеціального об'єктового тренування, заступник директора КП "БВАК" з авіаційної діяльності, відповідальний за ліквідацію наслідків АП Олександр Пасічник підкреслив важливість такого заходу для всіх присутніх, та вцілому визначив готовність керівного складу та підрозділів до дій з ліквідації надзвичайних ситуацій на аеродромі "Біла Церква".

  

 Загалом при підготовці до навчальних тренувань за основу використовувалась книга, підготовлена Державною авіаційною службою "Аварійно-рятувальне та протипожежне забезпечення польотів. Пошуково-рятувальне забезпечення". У настільній книзі авіафахівців зібрані всі основні нормативно-правові акти, які регулюють  діяльність цивільної авіації України з питань аварійно-рятувального та протипожежного забезпечення, а також окреслені вимоги для аеропортової/аеродромної діяльності.