м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

НА КИЇВЩИНІ ВІДКРИЮТЬ МІЖНАРОДНИЙ АЕРОПОРТ «БІЛА ЦЕРКВА» - КОДА

28.01.2020

   Аеропорт «Біла Церква» може отримати статус міжнародного. Це дасть змогу виконувати з цього аеродрому прямі рейси до інших країн.

  Київська обласна державна адміністрація визначила цей інфраструктурний проєкт, як пріоритетний.

 

   24 січня в Київській обласній державній адміністрації пройшла нарада, щодо цього проєкту. У неї взяли участь керівники міста Біла Церква та району, комунального підприємства «Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс», а також управління інфраструктури, департаменту містобудування та архітектури, департаменту економічного розвитку і торгівлі Київської облдержадміністрації. Нараду провів заступник голови КОДА Василь Володін.

 

  Наразі головною задачею проєкту є впорядкування земель, на яких розташовані споруди аеропорту, з метою забезпечення можливості в подальшому залучення потужного інвестора та створення нових робочих місць для регіону.

   

  Варто зазначити, що на сьогодні розроблено попереднє техніко-економічне обґрунтування для міжнародного аеропорту «Біла Церква» в Україні.

 

   Перший етап реалізації проєкту передбачає відкриття пункту пропуску через державний кордон та отримання статусу міжнародного аеропорту. Його завершення очікується до кінця 2020 року.

 

   Наступними етапами реалізації проєкту є будівництво вантажного терміналу та центру сучасного обслуговування, а також будівництво пасажирського терміналу.

 

За інформацією прес-служби Київської обласної держадміністрації