м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

На Міжнародному авіаційному форумі обговорили питання створення аеропорту в Білій Церкві

25.06.2018

  У Рівному 21 червня відбувся Міжнародний авіаційний форум на тему: "Відродження та розвиток авіаперевезень з регіональних аеропортів". Організатором заходу виступила Асоціація "Аеропорти України" цивільної авіації спільно з міжнародним аеропортом "Рівне".

 

  Форум зібрав понад півсотні учасників: голову Рівненської облдержадміністрації  О. Муляренко, керівників аеропортів та аеродромів України, Польщі та Туреччини, представників Державіаслужби, авіакомпаній, туроператорів, хендлінгових компаній, науково-проектних закладів та ін.

 

  Білу Церкву на форумі представляв директор комунального підприємства "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" Сергій Кандауров.

 

  Метою даного заходу стало обговорення перспектив розвитку регіональних аеропортів України, збільшення авіаперевезень на вітчизняному авіаринку, можливостей розширення послуг та планів розвитку малих аеропортів до рівня привабливості для закордонних партнерів. Також на авіаційному форумі розглянули зміни державного регулювання аеропортів, зокрема зміни в регулюванні діяльності та сертифікації аеропортів, лібералізацію ринку наземного обслуговування тощо.

 

  Учасники форуму обмінялись досвідом з міжнародними колегами, а саме з комерційним директором аеропорту "Люблін" Іренеуш Дильчик щодо розширення мережі авіаперевезень між двома державами - Польщею та Україною.

 

  У ході обговорення стратегії розвитку ринку авіаперевезень в Україні було порушене питання стосовно відкриття міжнародного аеропорту "Біла Церква", як мультимодального транспортного вузла. Голова комітету стратегічного розвитку та міжнародних відносин Асоціації "Аеропорти України" Євген Трескунов заявив, що у рамках співпраці МІУ з Європейським Союзом була досягнута домовленість обрати по одному пілотному проекту з кожного напрямку Національної транспортної стратегії.  

 

  У сфері авіації вибір зроблено на інвестиційний проект створення аеропорту "Біла Церква" з мультимодальною інфраструктурою та центром з технічного обслуговування повітряних суден. "Біла Церква підійшла до цього питання системно. На той момент підприємство вже розробляло стратегію розвитку, мало чітке уявлення подальшої розбудови, провело основну аналітику та напрацювало низку рекомендацій щодо співпраці з державними органами влади та потенційними інвесторами. Тож ці ключові переваги були враховані Міністерством інфраструктури України під час вибору пілотного проекту. До того ж, важливим фактором стала наявність в Авіаційного комплексу ТЕО під вантажні авіаперевезення, розробленого 11 років тому американською консалтинговою компанією," - зауважив авіаційний експерт.

 

  За словами директора аеродрому "Біла Церква" Сергія Кандаурова, сьогодні Білій Церкві приділяється значна увага під час обговорення розвитку авіаційної галузі на такому рівні заходів. Це лише  підтверджує правильність обраного курсу на шляху модернізації КП "БВАК".

 

  Міжнародний авіаційний форум пройшов на високому організаційному рівні, під час якого тривав конструктивний діалог за напрямками взаємодії усіх учасників ринку авіаперевезень, напрацьовано ряд рішень подальшої співпраці Асоціації з аеропортами, а також відбувся обмін досвідом ефективного керування регіональними аеропортами країни.