м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Начальник аеродромної служби "БВАК" успішно пройшла навчання з фахового напрямку

08.05.2018

  Комунальне підприємство "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" постійно дбає про високу освіченість та фаховість своїх співробітників, чим інвестує в їх професійну підготовку. Особливо важливо це стосується авіаційних спеціалістів.

 

  Впродовж двох тижнів з 16 по 27 квітня в Навчально-науковому інституті неперервної освіти Національного Авіаційного Університету (НН ІНО НАУ) начальник аеродромної служби КП "БВАК" Лариса Славнова проходила навчання за напрямком «Аеродромне забезпечення польотів». І хоча Лариса Валентинівна вже багато років очолює цей ключовий підрозділ комунального підприємства, але вчитись та переймати сучасний досвід розвитку цивільної авіації завжди цікаво та корисно.   

 

  Враховуючи, що Україна обрала курс на інтеграцію в Європу та  впровадження більш вдосконалених та сучасних міжнародних норм у сфері авіації, то питання про перепідготовку авіаційних спеціалістів з урахуванням нових вимог набуло актуальності. Мета проведення таких навчань - ефективна реалізація Стандартів та Рекомендованої практики IKAO згідно з Додатком 14 до Конвенції про міжнародну цивільну авіацію.

 

  "У рамках проведення практичної частини ми здійснили виїзне заняття до аеропорту «Бориспіль», - розповідає начальник аеродромної служби КП "БВАК" Лариса Славнова. - Досить цікавою стала інформація про досвід провідного міжнародного аеропорту. Ці знання в подальшому можуть стати в нагоді під час експлуатації білоцерківського аеродрому та поетапного його переходу на більш новий рівень".

 

  Серед викладачів були представники Державної авіаційної служби України та Національного бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами.

 

  Варто зазначити, що серед слухачів були представники авіаційної галузі з Грузії, Казахстану, Білорусі. Тож міжнародний рівень та досвід викладацького складу дає можливість проводити навчання не тільки для вітчизняних аеропортів, але й для представників інших держав.

 

  "Повернутися у стіни рідного інституту завжди приємно та з врахуванням важливого, принципово нового матеріалу, це навчання було необхідним та корисним," - зауважила Лариса Валентинівна.

 

  Основними питаннями навчального процесу, яким приділялась значна увага стали:

  • вимоги ІСАО та національних документів до планувальних рішень аеродромів;
  • обмеження й облік висотних перешкод в районі аеродрому;
  • конструкції аеродромних покриттів для експлуатації різних типів ПС;
  • вимоги до вертикального планування аеродромів;
  • будівництво, капітальний та плановий ремонти аеродромів, вимоги до якості робіт;
  • технічна експлуатація аеродромів;
  • управління безпекою польотів при здійсненні аеродромних операцій;
  • державне регулювання аеропортової діяльності та сертифікація аеродромів.