м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Начальник аеродромної служби КП "БВАК" взяла активну участь в обговоренні важливих питань під час засідання комітету Асоціації "Аеропорти України"

20.03.2017

  15 березня 2017 року в приміщеннях самого високотехнологічного українського авіапідприємства, де виробляються унікальні літаки світового рівня – ДП «АНТОНОВ», відбулось засідання одного із 11-ти комітетів (основні робочі органи Асоціації) - комітету «Аеродромно-технічного забезпечення польотів» Асоціації "Аеропорти України" ЦА (ААУЦА).

 

  В засіданні прийняли участь керівники аеропортів, провідні фахівці, які опікуються утриманням в експлуатаційному стані одного із основних об’єктів аеропорту - аеродрому, який безпосередньо забезпечує безпеку польотів.

 

  Комунальне підприємство "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс", на балансі якого знаходиться аеродром "Біла Церква", на засіданні представляла  начальник аеродромної служби підприємства Лариса Славнова.

 

  Також у заході взяли участь фахівці ДП «УКРАЕРОРУХ», МНС, ДЕРЖМЕТЕОСЛУЖБИ, представники провідних світових виробників спецобладнання, матеріалів, рідин та засобів утримання аеродромів. Всього близько 80 чол.

 

  Основною темою засідання було впровадження нормативно-правових актів та технічної документації з експлуатації аеродромів Євросоюзу в аеропортах України.

 

  "Засідання розпочалося на ДП «Антонов» (м. Київ) з історії цього підприємства, що є одним із ключових в авіаційній галузі, мабуть, всього світу. Авторству колективу цього підприємства належить більше ста типів і модифікацій пасажирських, транспортних і спеціалізованих літаків, розтиражованих у кількості більше 22 000 екземплярів. Особливу гордість авіаконструкторів становлять вантажні гіганти "Руслан" і "Мрія", що є візитною карткою фірми. На їхньому рахунку 270 світових рекордів. Усього ж літаки "Антонов" установили більше 500 рекордів. Всі учасники заходу були в захваті від експозиції музею ДП «Антонов»," - ділиться враженнями начальник аеродромної служби КП "БВАК" Лариса Славнова.

 

  Потім учасники засідання  переїхали на аеродром  Київ-Антонов поблизу смт. Гостомель, де керівництво ДП «Антонов» в особі віце-президента Кисельова Ю.Б, директора АТП Харченка М.Г, радника президента, льотчика-випробувача, Героя України Галуненка О.В гостинно привітали учасників із відкриттям заходу.

 

  У ході засідання фахівці авіаційної галузі з великою зацікавленістю та компетентністю обговорювалися питання щодо:

- впровадження законодавства відносно вимог та адміністративних процедур віднесених до аеродромів, перелік необхідних документів європейського зразку;
- Особливостей підготовки доказової документації для сертифікації;
- Стану реалізації Державної цільової програми розвитку аеропортів.

 

  Крім того, були  заслухані презентації компаній-постачальників та виробників засобів та обладнання для ремонту та експлуатаційного утримання аеродромів.

 

  Учасники засідання були ознайомлені з аеродромом та інфраструктурними об’єктами та мали можливість відвідати найбільший в світі літак Ан−225 "Мрія". 

 

  Масштаби Ан-225 вражають: довжина літаку — 84 метра, висота — 18 метрів (як 6-поверховий будинок). Своїми неймовірними розмірами та вантажопідйомністю він б’є всі рекорди, є найбільшим і єдиним у всьому світі, абсолютно унікальне повітряне судно.

 

   У ході засідання аеродромно-технічного комітету були прийняти такі  важливі рішення:

1. Звернутися до Кабінету Міністрів та Державіаслужби з роз’ясненням щодо дії нормативно правових актів та технічної документації, прийнятої до 1991року.

2. Організувати з фахівцями Державіаслужби проведення семінару по роз'ясненню розробки та впровадженню нормативно технічної документації по сертифікації аеропортів.

3. За участю провідних профільних організацій провести семінар по геоінформаційним системам.

4. Направити лист в Державіаслужбу щодо зауважень до нормативних документів (сертифікаційні вимоги), які б враховували вимоги та видачу дозвільних документів на весь спектр аеродромної техніки.

5. Для поліпшення якості, направити листи та рекомендувати аеропортам планування робіт з науково-технічного супроводу при проектуванні, будівництві, ремонтуванні, експлуатаційному утриманні аеродромних конструкцій.

6. Для забезпечення безпеки польотів, у відповідності до сертифікаційним правилам, направити листи у ЦОВВ щодо першочергового рішення питань добудування, дофінансування та вводу в експлуатацію об'єктів інфраструктури аеропортів "Львів" та "Харків", які були недобудовані до чемпіонату з футболу Євро-2012.

 

 Захід пройшов у діловій, конструктивній обстановці, відчувалося, що зібралися професіонали своєї діяльності, було легко та невимушено, фахівці спілкувалися між собою з розумінням справи, яка їх об'єднує.

 

За інформацією Асоціації «Аеропорти України» цивільної авіації

http://aauca.org.ua/ru/news/post/281