м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Небесна блакить манить шкільну юрбу пізнавати світ авіації

30.05.2017

  Нещодавно понад 60 десятикласників ЗОШ №6 відвідали КП "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" з профорієнтаційною екскурсією. Така кількість дітей на стала на заваді проведення цікавого та насиченого авіаційного туру по головним об'єктам підприємства.

 

  Щоб детально розповісти, як працює авіаційна техніка, які бувають її різновиди, де проходять технічне обслуговування повітряні судна та хто повертає їх у небо, школярам показали літакові ангари авіапідприємств, у яких розміщуються вантажні літаки Іл-76 та Ан-12.

 

 

  Від заступника директора по авіаційній діяльності Олександра Пасічника учні дізнались не лише про особливості конструювання літаків з турбогвинтовими та турбореактивними двигунами, але й про історичний процес становлення авіаційної галузі в м. Біла Церква та Україні загалом.

 

  До речі, наша держава входить до 8 країн світу, що мають статус "авіаційних", серед них: США, Канада, Німеччина, Італія, Франція, Великобританія та Російська Федерація.

 

  А Біла Церква знаходиться в переліку 30 міст України, що мають сертифіковані аеродроми. Зауважте, навіть не кожен обласний центр може похизуватись наявністю власного летовища.  

 

  Але одна справа побачити літак в ангарі, інша - відчути всю його потужність у роботі. Так, майбутнім випускникам пощастило побачити посадку транспортного літака Ан-12 української авіакомпанії "Cavok  Air" на аеродромі "Біла Церква". Перебуваючи на безпечній відстані, діти пильно спостерігали за процесом приземлення повітряного судна, при цьому уважно слухаючи фахове коментування авіаспеціаліста.

 

   В тім, це не єдина авіаційна операція, свідками якої стали школярі ЗОШ №6. Унікальний гелікоптер Ка-26 ГО "Пілот" здійснював ознайомчі польоти на аеродромі. Можливість побачити гелікоптер, у якого несучі гвинти розташовані в двох площинах і обертаються назустріч один одному, трапляється не щодня.

 

  Варто відмітити, що десятикласники виявились досить активними. Прагнення отримати відповіді на всі запитання стали яскравим свідченням їх високоінтелектуальної підготовки та обізнаності в технічній науці.

 

  Коментар класного керівника 10-А класу ЗОШ №6 Качки Ганни Григорівни про проведену профорієнтаційну екскурсію на КП "БВАК":  "Сьогодні ми завітали в колиску Білої Церкви - на Авіаремонтний завод. Кожен із нас у дитинстві мріяв політати, побувати десь високо в небі та побачити увесь світ. І нам це вдалося. Не дарма Ліна Костенко написала: "Людина нібито не літає, а крила має".

Неймовірно, але ми побачили процес приземлення літака - отого гігантського, великого, блискучого птаха. Діти переконались, щоб вміти керувати таким літаком, потрібно мати високий рівень освіти та відповідний фах. А ще ми побачили, як у небо злітає вертоліт. Це був справжній майстер-клас від білоцерківських пілотів.

Дякуємо Авіаційному комплексу за подароване свято і можливість доторкнутися до історії нашого міста. Можливо, сьогодні з-поміж нас з'явились майбутні пілоти, стюардеси, конструктори, Антонови, Поповичі, Корольови. Адже десятикласники - цвіт нашої нації. Сьогодні вони стоять на порозі закінчення школи й через рік робитимуть перший виважений крок. Тож наш обов'язок підтримати цих розумних та грамотних дітей. І, напевно, хтось із них таки порине в небесну блакить. 

 

Більше фото можна переглянути за посиланням