м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Нова азійська авіакомпанія зайшла на аеродром "Біла Церква"

24.02.2020

  Іракська авіакомпанія Al Rafedain Falcon Air Cargo, у п'ятницю, 21 лютого 2020 року,  виконала свій перший рейс на аеродром "Біла Церква".

 

  Літак Іл-76TD цієї авіакомпанії вперше прилетів на базу КП БМР "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" з метою проходження технічного обслуговування. У зв'язку з відсутністю міжнародного статусу в аеродрома "Біла Церква" повітряне судно змушене було здійснити проміжну зупинку в аеропорту "Бориспіль" для проходження митних та прикордонних процедур.

 

  Раніше дане повітряне судно належало Україні, але потім було придбане іншими авіакомпаніями світу. З 2015 року літак є власністю  авіакомпанії Al Rafedain Falcon Air Cargo (Республіка Ірак) і сьогодні використовується для комерційного перевезення вантажів.

 

 Залучення нової авіакомпанії з Азії до Білої Церкви стало можливим завдяки роботі авіапідприємства "Авіамір", що базується на території КП БМР "БВАК". Нагадаємо, це одне з провідних підприємств України, що займається якісним і комплексним технічним обслуговуванням повітряних суден.

 

   Загалом за період січень-лютий 2020 року на аеродромі "Біла Церква" здійснено 10 авіаційних операцій з надання послуг зі зліт-посадки Ан-12, Іл-76 та гелікоптера Мі-2.

 

   Авіакомпанія "Меридіан-Агро" періодично здійснює обліт власних гвинтокрилів, аби підтримувати льотні навички екіпажу.

 

  Крім того, КП БМР "БВАК" сподівається, що з весни цього року запрацює авіакомпанія ПрАТ "Україна-Аероальняс", яка наразі проходить підтвердження сертифікату. У свою чергу це призведе до активного пожвавлення повітряного руху в районі аеродрому "Біла Церква", а отже підприємство й надалі буде прагнути розвиватись до рівня міжнародного аеропорту.