м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Екскурсія авіаційним підприємством Білої Церкви залишила незабутні враження у гімназистів міста

05.05.2017

 За ініціативи директора КП "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" Сергія Кандаурова впродовж квітня понад 10 загальноосвітніх шкіл Білої Церкви та району відвідали підприємство з екскурсійною програмою.   

 

  Адже такі пізнавальні екскурсії для молодого покоління - одна з найкращих форм розширення світогляду, профорієнтації та ознайомлення з авіаційними традиціями міста.

 

  Цьогоріч виповнюється 90 років з моменту заснування авіаційної галузі в Білій Церкві. З цієї нагоди КП "БВАК" радо запрошує школярів побачити на власні очі чим живе авіація у місті, як розвивається, хто творив її історію та в якому стані нині функціонує аеродром.

 

  Тож отримати незабутні враження від екскурсії мали можливість і школярі 3-А класу БНВО "Перша білоцерківська гімназія", зазирнувши 3 травня всередину авіаційного ремесла.

 

  Після проведення інструктажу з техніки безпеки заступник директора по авіаційній діяльності КП "БВАК" Олександр Пасічник розповів дітям про історію та структуру підприємства, ознайомив з процесом технічного обслуговування повітряних суден у літакових ангарах та показав масштабність злітно-посадкової смуги, здатну приймати літаки типів Іл-76, Ан-12 та інших модифікацій злітною вагою до 200 тонн.

 

  Відвідали гімназисти й ангари з легкомоторними літаками, де розміщується понад 45 малих повітряних суден. Зокрема, діти побачили спортивні літаки Збірної України по вищому пілотажу, унікальний вертоліт Ка-26, літак Ан-2, розроблений ще в 1947 році та який продовжує експлуатуватись до нині  (хоча літаку 70 років, але виглядає він ніби щойно з заводу), а також низку інших цікавих та неординарних повітряних суден.

 

   Якраз в цей час відбуксовувався літак Ан-12 на аеродром "Біла Церква" з метою подальшого вильоту. Тож свідками цього процесу стали й екскурсанти.

 

Крім того, школярам гімназії ще й пощастило стати першими відвідувачами Музею-виставки авіаційної галузі м. Біла Церква. Унікальні фотографії, різноманітні предмети авіаційного профілю, одяг пілотів, книги, макети літаків Ту-16 та Ту-95 - і це ще не повний перелік всіх експонатів, які представлені в авіаційному музеї.

 

Своїм захопленням від екскурсії поділилась класний керівник 3-А класу "Перша білоцерківська гімназія" Ірина Миколаївна Блоцька:

  Ми дуже вражені масштабністю Авіаційного комплексу та його успішним функціонуванням. Ми навіть не здогадувались, що тут така кількість великих і малих літаків. Раніше я вважала, що в Гайку авіаційний завод давно зачинився, а летовище не працює. Але те що тут зараз відбувається - приємно радує і вражає як мене, так і дітей.

 

  Сьогоднішня екскурсія була змістовною та цікавою, захопливою та пізнавальною. Було б добре, аби побільше виробничих підприємств міста відкривали свої двері перед дітьми й запрошували їх пізнавати різноманіття професій, а не обирати зазвичай з-поміж популярних напрямів підготовки фахівців з менеджменту, правознавства, маркетингу тощо.

 

Більше фото можна переглянути за посиланням