м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Підприємство з ремонту загальноміського транспорту успішно працює на базі КП "БВАК"

29.11.2016

 

   У той час, як по всій Україні тільки розпочинає розвиватись напрямок зі створення технопарків, у Білій Церкві на території одного з комунальних підприємств уже є приклад вдалого функціонування такого індустріального об'єкту.

   КП "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" - утворююче підприємство, що займає площу 250 га території, володіє значною кількістю будівель та споруд, в т.ч. які не задіяні в авіатематиці, а також усіма видами під'їзних шляхів (автомобільний, залізничний, повітряний), електро- та водомережами, 16 електропідстанціями тощо.

 

   На сьогоднішній день промисловий майданчик КП "БВАК" налічує понад півсотні орендарів, які займаються підприємницькою діяльністю. І це ще не межа. Комунальне підприємство володіє низкою інших приміщень, та пропонує всім бажаючим взяти їх під офіс, склад чи ведення господарської діяльності. До того ж, ціни за квадратні метри - одні з найвигідніших у Білій Церкві.

   Отриманий прибуток від здачі в оренду приміщень комунальної власності КП "БВАК" ефективно розподіляє, в першу чергу спрямовуючи на утримання нежитлових будівель та внутрішньозаводської інфраструктури в належному стані, а також на сплату податків до міського бюджету.  

 

   Особливістю технопарку КП "БВАК" є те, що він включає значну кількість важливих виробничих підприємств з різних напрямів. Так, з 2000 року тут працює ПП "Електротранс", що здійснює капітальний ремонт не тільки загальноміського транспорту (переважно тролейбусів), а й рухомого складу комунальної та приватної власності. Як показує реальність, робота такого підприємства досить успішна та вкрай затребувана в умовах відсутності державного чи муніципального фінансування на закупівлю нових пасажирських транспортних засобів.

 

   Вартий уваги і той факт, що історично перші тролейбуси ремонтував Авіаремонтний завод по авіаційним технологіям, у зв'язку зі зменшенням профільних замовлень. Нині ПП "Електротранс" здійснює капітальний ремонт та обслуговування як комунальних, так і приватних транспортних засобів з усієї України.

   Також інформація стосовно оновлення електротранспорту розміщена на офіційному сайті Білоцерківської міської ради http://bc-rada.gov.ua/node/6247