м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Підсумки 10 місяців роботи аеродрому "Біла Церква": тенденція стрімкого зростання

01.11.2019

  З початку 2019 року на аеродромі "Біла Церква" відбулось 73 авіаційні операції, що становить аналогічний показник комунального підприємства "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" за увесь попередній рік. Враховуючи, що до кінця року залишається ще два місяці, то КП "БВАК" планує перевищити минулорічний максимум на 10-15%.  

 

  Таких результатів зі стрімкого зростання, насамперед, вдалося досягнути завдяки надійності та ефективності роботи комунального підприємства. Аеродром "Біла Церква" завжди прагне задовольнити потреби авіакомпаній, а тому йде їм на зустріч, відкриваючи повітряні ворота як у післяробочий час, так і у вихідні та святкові дні. Крім того, впродовж усього року спеціальні підрозділи аеродрому ретельно доглядають за злітно-посадковою смугою, постійно очищують її від снігу, льоду та бруду, а також вчасно ремонтують проблемні ділянки летовища.

 

   Як і раніше, основними типами повітряних суден, що прилітають на аеродром "Біла Церква" є вантажно-транспортні літаки Ан-12 та Іл-76. Також цього року вперше здійснив зліт/посадку Ан-26 авіакомпанії "Меридіан".

 

  Найбільшими авіакомпаніями, які користуються послугами КП "БВАК", залишаються "Кавок Ейр", "Мотор Січ", "Україна-Аероальянс", "Рубі Стар" та ін.

 

   Лише у жовтні поточного року на аеродромі було здійснено 10 авіаційних операцій з літаками Ан-12. 

 

  Наразі на базі КП "БВАК" перебуває 14 повітряних суден, з них:

  • ПрАТ "Україна-Аероальянс" - 3 Ан-12;
  • ТОВ "Авіамір" (проводить ТО) - 6 Ан-12 різних авіакомпаній;
  • АК "Мотор Січ" - 1 Ан-12;
  • АК "Южмашавіа" - Іл-76 (очікує на виліт);
  • АК "Меридіан-Агро" - 3 гелікоптера Мі-2 (перебувають на постійному базуванні).

 

  Варто зауважити, що у 2019 році Авіаційному комплексу вдалось залучити до співпраці ще одну авіакомпанію "Меридіан-Агро". Дана авіакомпанія володіє кількома повітряними суднами Мі-2 для проведення сільськогосподарських робіт. Наразі гелікоптери знаходяться на постійному базуванні на аеродромі "Біла Церква" і перебуватимуть тут впродовж усього осінньо-зимового періоду до початку весняно-польових робіт.            

 

  Завдяки наявності потужної авіаремонтної бази та висококваліфікованих спеціалістів на базі КП "БВАК" виконуються різні форми робіт з ТО літаків, в т.ч. заміна авіадвигунів. Тож нерідко на аеродромі "Біла Церква" проходить випробування авіатехніки у спеціально визначених місцях та здійснюються обльоти.

 

   У тім, слід наголосити, що це не критична межа розвитку підприємства. КП "БВАК" активно працює над можливостями відкриття міжнародного пункту пропуску через державний кордон на аеродромі "Біла Церква", що в перспективі дозволить приймати значно більшу кількість повітряних суден, враховуючи й здійснення вантажних перевезень. 

 

  Нагадаємо, Біла Церква - місто авіації, що вирізняється на карті України наявністю унікального комплексного підходу до обслуговування літаків.