м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Після доволі довготривалої перерви державна авіакомпанія "Turkmenistan Airlines" відновила польоти на аеродром "Біла Церква"

14.08.2017

  У п'ятницю, 11 серпня 2017 року, здійснив посадку транспортний літак Іл-76TD на білоцерківському летовищі, на базі якого проходитиме технічне обслуговування.

 

  Ще з кінця минулого сторіччя, а саме з 1997 року туркменська авіакомпанія почала обслуговувати свій повітряний парк у Білій Церкві. Але, на жаль, у зв'язку з початком військових дій на Сході України та після катастрофи МН17 вона змушена була припинити будь-які польоти в Україну.

 

 Сьогодні ж після довготривалих перемовин між авіакомпанією та авіапідприємством була досягнута домовленість про відновлення співпраці. Раніше, аби зберегти клієнта, ТОВ "Авіамір", що здійснює ТО повітряних суден, забезпечувало виїзд робочих бригад на авіазавод в Орша (Білорусь) з метою технічного обслуговування транспортних літаків Туркменістану. Місто Орша, як і Біла Церква, знаходиться на трасі Е-95.

 

  Загалом ДА "Turkmenistan Airlines" володіє 3 повітряними суднами. Тож одне з них 11 серпня виконало рейс по маршруту "Ашгабат - Біла Церква", пролітаючи над територією Азербайджану, Грузії, Чорного моря, а потім зі сторони м. Одеса по повітряному коридору приземлилося у Борисполі.

 

   Пройшовши всі необхідні митні та прикордонні процедури у відповідності до українського законодавства, вже через дві години білосніжний літак з зеленим хвостом та емблемою птаха Сокіл Іл-76TD махав крилами над Білою Церквою. Навіть авіафахівці КП "БВАК" високо оцінили видовищну посадку літака на аеродромі. Потім спецтехніка Авіакомплексу відбуксирувала повітряне судно до літакового ангара 1А.

 

   Комунальне підприємство "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" сподівається, що решта інших повітряних суден ДА "Turkmenistan Airlines" також прилетять у місто на проходження технічного обслуговування, переконавшись у безпеці польотів в Україну, що призведе до відновлення співпраці між нашими країнами на рівні 2014 року.