м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Побачити Авіаційний комплекс прагнуть і діти з Білоцерківського району

07.06.2018

   Інформація про авіаційну галузь Білої Церкви все більше поширюється за межі міста. Жителі найближчих населених пунктів з радістю відгукуються на ініціативу розвивати авіаційну діяльність Білоцерківського вантажного авіакомплексу.

 

  Так, днями до нас звернувся педагогічний колектив Дроздівської загальноосвітньої школи з проханням провести екскурсію для учнів 5-х та 6-х класів, які мріють побачити зблизька літаки, що часто літають над їхнім рідним краєм. Звісно, ми організували для них такий захід 6 червня.

 

  Радісні, енергійні та допитливі школярі з усією уважністю слухали екскурсовода - заступника директора по авіаційній діяльності КП БМР "БВАК" Олександра Пасічника, котрий розповів про всі деталі технічного обслуговування повітряних суден Ан-12 та Іл-76, склад екіпажу, умови польотів та історію становлення авіагалузі в Білій Церкві.

 Окрім можливості зсередини побачити виробничий процес з ремонту повітряних суден у літакових ангарах, діти побували і на аеродромі, і в аероклубі "Пілот". Неабияке захоплення в юних екскурсантів викликав політ малого повітряного судна, на якому в цей час проводилось тренування пілотів цивільної авіації однієї з авіашкіл аеродрому.

 

  Вчитель математики Дроздівської ЗОШ Катерина Іванівна Соцька  поділилась враженнями про екскурсію на Авіаційний комплекс:

  Це була неймовірно цікава екскурсія. Діти залишились в повному захваті від такої кількості різноманітних літаків. Вони багато фотографувались та уважно слухали півтора годинну екскурсію, що рідко трапляється. Розповідь Олександра Пасічника була наскільки захопливою, що й мені самій захотілося вперше в житті полетіти. Можливо, хтось із наших учнів, побачивши специфіку авіації, захоче в майбутньому пов'язати своє навчання з небом, а потім повернутись сюди працювати. Білій Церкві та нашому району потрібен Аеропорт, оскільки це довгострокова перспектива для молодого покоління жити і працювати на рідній землі. Приємно вражена, що колишній авіаремонтний завод продовжує розвиватись.