м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Профорієнтаційна екскурсія на КП "БВАК" як сегмент пошуку юних авіаційних стартапів

20.04.2017

  Як говорить класний керівник 10-А класу ЗОШ №4 Лой Людмила Володимирівна, нині здивувати чи зацікавити 16-ти річних хлопчаків і дівчаток дуже важко. Адже вони вважають, що в час технічного прогресу бачили і знають практично все. У тім, викликати в дитячих очах здивування і навіть захоплення вдалось КП "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" під час проведення профорієнтаційної екскурсії по авіаційним потужностям підприємства.

 

  Протягом півтори години активної екскурсійної програми школярі дізнались про історичну довідку створення та процесу розбудови авіаційної галузі в місті, на власні очі побачили виробничі потужності авіапідприємств, які здійснюють технічне обслуговування великих повітряних суден, мали можливість зблизька розгледіти літаки типів Іл-76 та Ан-12, а також зазирнути в ангари малої авіації, де базується понад 40 легкомоторних суден. Крім того, заступник директора по авіаційній діяльності продемонстрував дітям і саме серце КП "БВАК" - аеродром "Біла Церква", довжина якого становить 2500 м, ширина 80 м, а товщина бетонних плит - 60 см.

 

  До того ж, учням 10-го класу, як і попереднім своїм колегам по шкільній лаві, також пощастило стати свідками процесу, як на аеродромі здійснюється випробування двигунів на літаку Іл-76 у ході його підготовки до вильоту. Таке дійство вони бачили вперше.

 

 "Сподіваюсь, що після пізнавальної екскурсії на Авіаційний комплекс мої учні, зваживши усі "за" і "проти", оберуть професії, пов'язані з небом. Україна є однією з восьми країн світу, яка має статус авіаційної. Тому розвивати й творити щось нове в авіації, ставати стартапами - ось напрямок, куди має рухатись наше молоде покоління,"- підсумувала вчитель хімії Лой Людмила Володимирівна.

 

Більше фото можна переглянути за посиланням