м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Профорієнтаційна екскурсія викликала неабиякий інтерес у школярів ЗОШ №11

11.04.2017

  Побувати з профорієнтаційною екскурсією на КП "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" вдалося старшокласникам загальноосвітньої школи №11 у рамках проведення просвітницьких заходів з нагоди відзначення 90-річчя авіаційної галузі в м. Біла Церква.  

 

 Цікаву та змістовну екскурсію для школярів провів заступник директора по авіаційній діяльності Олександр Пасічник. Він ознайомив майбутніх випускників з історією Авіакомплексу, його потужностями, аеродромом "Біла Церква", аероклубом "Пілот", літаковими ангарами та літаками Іл-76 та Ан-12. Було очевидно, що діти вперше в житті відвідують авіапідприємство, бо, слухаючи інформацію, вони уважно розглядали кожну деталь. У безпосередньому діалозі з фахівцем діти задавали йому низку запитань про технічні характеристики повітряних суден.

 

  Особливо позитивні емоції викликали у десятикласників інформація про незвичайне розфарбування корпусів літаків, через що їх пілоти між собою називають "папугою", "кузнечиком", "баклажаном" тощо. Адже про таке не пишеться в книгах, а береться з реального життя.

 

   До того ж, у спілкуванні з дітьми про вражаючі факти екскурсії, вони виділили масштабність Авіакомплексу, розміри аеродрому, громіздкість літакових ангарів, кількість повітряних суден як малої авіації, так і вантажно-транспортних літаків, що проходять технічне обслуговування у місті.  

 

   Коментар класного керівника 10-Б класу Мельник Ірини Миколаївни: Проведення екскурсії на авіапідприємство дуже позитивно вплинуло на розширення світогляду наших дітей. Вони почерпнули багато корисної інформації, яку не завжди могли б прочитати чи зрозуміти в книжках. Слід зазначити, що спершу екскурсією більше цікавились хлопці, а вже наприкінці - дівчата, які не могли відпустити заступника директора, не випитавши у нього все про життя літаків. Оскільки я викладаю ще фізику, то авіація чудово ілюструє учням практичне застосування деяких фізико-математичних знань у професійній діяльності.  

 

Більше фото можна переглянути за посиланням