м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Програма модернізації аеродрому "Біла Церква" позитивно оцінена профільною депутатською комісією з інвестицій

22.11.2018

   Затвердження Білоцерківською міською радою Програми модернізації аеродрому "Біла Церква" комунального підприємства "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" на 2019-2021 роки стане важливим кроком на шляху створення в Білій Церкві міжнародного аеропорту. Про це заявив директор КП БМР "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" ("БВАК") Сергій Кандауров сьогодні, 22 листопада 2018 року, під час засідання постійної комісії міської ради з питань інвестицій, регуляторної політики, торгівлі, послуг та розвитку підприємництва, власності, комунального майна та приватизації.

 

  Презентуючи депутатам Програму модернізації аеродрому "Біла Церква" на 2019-2021 роки, Сергій Кандауров обґрунтував необхідність, мету, завдання розробки даного документу, що дозволить в перспективі реалізувати проект Створення міжнародного аеропорту "Біла Церква" з мультимодальною інфраструктурою для пасажирських та вантажних авіаперевезень, а також сучасним центром з технічного обслуговування повітряних суден. 

 

   "В Україні таких унікальних підприємств з ремонту та технічного обслуговування авіаційної техніки, як у нас, практично не існує. Тому питання його модернізації має загальнодержавне значення, говорячи про статус України як авіаційної, - говорить з трибуни директор КП "БВАК". - Сьогодні нам вдалося актуалізувати проект створення аеропорту в Білій Церкві на рівні центральних органів влади. Разом з цим, нам вкрай важливо мати офіційну підтримку і на місцевому рівні. За 20-річчя існування комунального підприємства не має жодної затвердженої програми розвитку аеродрому Білоцерківською міською радою, яка є власником даного авіаційного комплексу".

  

 За словами Сергія Кандаурова, прийняття Програми дозволить, незалежно від рішень будь-яких органів, самостійно розвивати аеродром, здійснювати його фінансування за рахунок міського бюджету, власних коштів КП БМР "БВАК" чи інших джерел, незаборонених чинним законодавством. Крім того, цей документ стане суттєвим підтвердженням зацікавленості територіальної громади міста в прагненні розвивати даний інфраструктурний об'єкт у переговорах з потенційними інвесторами.  

 

   Згідно з Програмою вартість заходів з модернізації аеродрому "Біла Церква" складає 92 960,000 тис. грн.

 

 "У цьому році наше підприємство показало суттєве збільшення та нарощування обсягів з авіаційної діяльності. Так, наші показники, у порівнянні, наприклад,  з минулим роком, зросли з 45 авіаційних операцій до 60, випередивши і 2014 рік. Водночас ми зіштовхнулись з іншою проблемою - відсутність спеціально обладнаних місць стоянок для літаків. У червні-липні на аеродромі одночасно перебували на ТОіР понад 14 вантажних повітряних суден міжнародних авіакомпаній. Якість покриття злітно-посадкової смуги та літакових стоянок потребують модернізації. Провівши ці заходи, ми зможемо говорити про значне розширення кількості послуг, що надаватиме білоцерківський аеродром", - наголосив директор Авіаційного комплексу.   

 

  Не менш важливий акцент у Програмі зроблений на відкритті міжнародного пункту пропуску через державний кордон. Такий захід створить позитивні фактори економічного зростання підприємства, а також  розширення послуг з технічного обслуговування літаків, перевезення вантажів, базування повітряних суден та ін., що у свою чергу призведе до реконструкції аеродрому до рівня міжнародних стандартів, створення нових робочих місць, залучення нових авіакомпаній та стане гарним інвестиційним об'єктом для світових партнерів.

 

    Свою думку стосовно Програми модернізації аеродрому висловив депутат міської ради Андрій Король: "Приємно зазначити, що в перше за скільки років ми бачимо стратегічне планування роботи комунального підприємства. Повністю погоджуюсь з необхідністю прийняти цю Програму. Аеродром "Біла Церква" потребує комплексного вирішення низки питань, в тому числі що стосуються під'їзної дороги до митного посту та покращення технічного стану злітно-посадкової смуги тощо".

 

    До активного обговорення проекту рішення долучився і депутат міської ради Геннадій Джегур.

 

  На всі запитання директор КП БМР "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" надав вичерпну інформацію, після чого депутати профільної комісії одноголосно підтримали винесення даного проекту рішення на чергову сесію міської ради.