м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Промисловий туризм на КП "БВАК" - новий аспект відкритості авіаційних потужностей Білої Церкви

13.03.2017

  У світі, особливо в Європі, промисловий туризм з організації екскурсій на діючі промислові підприємства користується неабиякою популярністю. Останні роки в Україні цей напрямок стрімко розвивається. Місто Біла Церква, котре здавна славилось локацією потужних індустріальних зон, нині підхопило дану тенденцію, та завдяки місцевим активістам успішно організовуються промтури на різноманітні підприємства, що працюють в реальному секторі економіки міста. 

 

 У рамках впровадження промислового туризму КП "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" активно долучилося до організації проведень екскурсій на свої потужності. Перший такий захід відбувся 10 березня 2017 року. Близько п'ятдесяти жителів міста взяли участь в екскурсійній програмі, яка складалась з відвідування аеродрому "Біла Церква", аероклубу "Пілот" (мала авіація), двох літакових ангарів, які вщент заповнені повітряними суднами типу Іл-76 та Ан-12 та ін.

 

 Впродовж двох годин керівництво КП "БВАК" розповідало відвідувачам про історію даного підприємства, його потужності, можливості, перспективи та плани розвитку на найближчий час. Так, у своєму вітальному слові директор комунального підприємства Сергій Кандауров, який особисто розпочав проведення екскурсії, зазначив: "Цього року виповнюється 90 років, як у Білій Церкві існує авіаремонтний завод. Погодьтесь, не кожне місто може похизуватись наявністю подібного підприємства, яке б працювало в авіаційній галузі такий довгий період. Для міста 90-річний ювілей - дуже знакова подія. І нам би хотілось, щоб нарешті влада і місто звернули увагу на наш аеродром, та відбулись певні зрушення в розвитку Авіаційного комплексу".

 

 Також Сергій Кандауров поінформував, що крім ведення авіаційної діяльності, на території КП "БВАК" функціонує повноцінний індустріальний парк, що об'єднує 54 успішно діючі підприємства. А це сотні робочих місць, мільйони сплачених податків, розвиток економіки тощо. У свою чергу КП "БВАК" надає підприємцям послуги з водопостачання, водовідведення, забезпечення електроенергією, пропускного режиму та ін.

 

 "Авіаційний комплекс володіє двома унікальними критими ангарами, які експлуатуються авіаремонтними підприємствами з технічного обслуговування повітряних суден. Наразі ми обрали курс на збільшення прибутковості авіаційного профілю КП "БВАК", що можливо досягнути в результаті відкриття виїзного пункту пропуску через кордон. Якщо нам вдасться реалізувати дану ініціативу, то на аеродромі "Біла Церква" в рази збільшиться кількість літаків та розшириться перелік авіакомпаній, бажаючих базувати в нас свій парк. А це сприятиме пожвавленню пошуку коштів на встановлення світлосигнальної техніки, внаслідок чого збільшиться рентабельність місцевого аеродрому до прийнятних можливостей", - наголосив директор комунального підприємства, ділячись з присутніми планами на цей рік.

        

Більше фото можна переглянути за посиланням

По закінченню екскурсії ми попросили відвідувачів поділитись своїми враженнями та думками про побачене на КП "БВАК":

 

Альона Абрамова, співорганізатор екскурсії, голова  БФ "Замкова гора": Мені приємно, що багато людей проявили активність під час формування екскурсійної групи. Кількість охочих відвідати КП "БВАК" досягла близько півсотні людей. Переконана, що це не остання наша спільна екскурсія з "БВАК", адже до мене вже звернулись інші бажаючі ознайомитись з авіаційним профілем даного підприємства. Також ми плануємо залучити ще й студентів до такого заходу.

 

 

 

Віктор Доннер, співорганізатор екскурсії: Я вражений. До цього я знав, що БВАК працює, але навіть не здогадувався, що наскільки активно і потужно. Радий, що все це збереглось і досі успішно працює. Зауважу, це одне із прибуткових комунальних підприємств Білої Церкви. Бажаю Авіаційному комплексу довгих років повноцінної діяльності.

 

 

 

Олександр Крамар, КП "Агенція стратегічного розвитку": Було досить цікаво та пізнавально побачити КП "БВАК" саме з середини. До того ж, дізнатись, наскільки потужним у нас є комунальне підприємство, яке входить в перелік найприбутковіших КП. Трохи був здивованим, побачивши понад 50 літаків малої авіації аероклубу "Пілот" та ряд вантажно-транспортних  літаків, які прилетіли в місто на техобслуговування. Загалом, КП "БВАК" є стратегічним об'єктом як для міста, так і "Агенції стратегічного розвитку", тому що дане підприємство ідентифікує себе як індустріальний парк по всім нормам функціональності, об'єму тощо.

 

 

 

 

Віталій Нестеренко, громадський активіст: У рамках промислового туризму я з родиною відвідав КП "БВАК". Ми отримали масу позитивних вражень, і кожен з нас щось почерпнув корисне для себе. Особисто мене дуже вразили велетенські ангари з "залізними птахами" та аероклуб "Пілот", ентузіасти якого обожнюють небо. Також для мене було важливо дізнатись про плани підприємства на майбутнє та зрозуміти його проблематику. Дійсно, все пройшло дуже цікаво! Дякую організаторам та керівництву КП "БВАК" за розвиток даного напрямку туризму.

 

 

 

 

 

Ольга  Кольцова: Таке враження, ніби я повернулася в дитинство, хочу  все розгледіти, подивитись, доторкнутись, особливо літаки. Це таке захоплення, така радість. Дізналась дуже багато цікавої інформації про сам Авіакомплекс, його історію, промзону та літаки. Навіть не здогадувалась, що ця екскурсія може бути такою інформативною та цікавою.

 

 

Олександр Брагін:  Це була дійсно дуже гарна та захоплююча екскурсія. У мене позитивні емоції просто зашкалюють, а ще оптимістичний настрій на розвиток авіації в Білій Церкві. Особливо вразило фаховість спеціалістів, люб'язний персонал, перспективне керівництво та літаки. Нам розповіли багато вражаючих фактів про аеродром та підприємство "БВАК". Вважаю, що потрібно частіше проводити такі заходи, аби якомога більше долучати молодь і дітей, та всіх небайдужих білоцерківців до розвитку Авіакомплексу.