м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Провідний український експерт авіаційної галузі, директор компанії "Friendly Avia Support" Олександр Ланецкий проаналізував ситуацію з аеропортом в Білій Церкві

01.08.2017

 

  Провідний український експерт авіаційної галузі, директор компанії "Friendly Avia Support" Олександр Ланецкий в гостях онлайн-студії «Capital TV" проаналізував ситуацію з аеропортом в Білій Церкві:


"Самий ідеальний варіант відкрити аеропорт в Білій Церкві, і на будь-яких умовах відправити авіакомпанію Ryanair туди. Як наприклад, це було в Вроцлаві. Місто дало їм землю, побудували авіаремонтний завод, готель, навчальний центр. Ми також можемо дати абсолютно все. Потрібно віддати належне, що в Білу Церкву необхідно залучити інвестора, який міг би його розвинути. Ryanair був би ідеальним. Зрозуміло, що Україні потрібно було б вкласти 3-4 млн доларів в розвиток цього аеропорту. Але знову таки економіка: в минулому році Київ (ред . - ДП "Бориспіль") заробив 50 млн доларів прибутку до сплати податків. Всього вийшло 30 млн у.о. чистого прибутку. Якщо "Бориспіль" йде на умови Ryanair, він відразу ж стає збитковим - це близько 20 млн доларів регенерування. Необхідно з цього чистого прибутку направити 4-5 млн доларів як одноразову дотацію Білій Церкві: привести все в порядок, відправити туди хасидів, що генерує певний потік. І домовлятися, що ми ось спеціально під вас зробили аеропорт, тепер, будь ласка, заходьте туди на будь-яких умовах: хочете свої Duty Free, таксі, інші привілеї - тілько створюйте робочі місця ".