м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

RE:THINK.Іnvest in Ukraine: аеропорт "Біла Церква" може стати успішним проектом у рамках державно-приватного партнерства

30.10.2019

  Міжнародні та українські інвестиційні фонди, компанії, донорські організації та міжнародні фінансові корпорації отримали від вищого керівництва країни серйозний меседж - в Україну можна і потрібно інвестувати. Саме під час першого інвестиційного форуму RE:THINK.Іnvest in Ukraine, що відбувся 29 жовтня 2019 року в м. Маріуполь під егідою Президента України, відбулася презентація найкращих інвестиційних проектів, які потенційно можуть стати цікавими для світової бізнес-спільноти.        

 

  Вагома частина серед цих проектів належить інфраструктурним об'єктам. Нині в Європі широко застосовується механізм державно-приватного партнерства, що позитивно впливає на розвиток міст і громад. Перейняти цей досвід має і Україна, враховуючи, що нещодавно Верховна Рада прийняла новий закон про концесії.

  Влада в Україні є єдиною у прагненні реформ. Президент, Уряд і Парламент працюють разом. Ми закликаємо світових інвесторів приєднатись до нашої команди. Про це заявив Міністр інфраструктури Владислав Криклій під час виступу на інвестиційному форумі RE:think. Invest in Ukraine у м. Маріуполь.    

 

  Владислав Криклій представив учасникам форуму інвестиційні проекти, над якими працює Міністерство інфраструктури. 

 

  "Завдяки новому закону про концесію, наш фаворит – концесія інфраструктурних об’єктів. Ми вже оголосили концесійні конкурси у портах. До 6 грудня 2019 року можна подати заявку на концесію порту Херсон, до 16 грудня - порту Ольвія. Для тих, хто не встигне у грудні, ми готуємо пакет концесійних конкурсів у портах Маріуполь, Бердянськ, Одеса та паромного комплексу у порту Чорноморськ.  За підтримки Світового банку ми працюємо над проектами концесійних доріг M-06 Львів – Стрій, M-09 Львів – Терпопіль, lM-05 Київ- Біла Церква, M-10 Львів-Краківець. У співпраці з МФК ми допомагаємо місцевим громадам підготувати концесію аеропортів Херсон, Чернівці, Запоріжжя та карго терміналу в аеропорту Біла Церква. Також ми готуємо концесійні проекти залізничних вокзалів Харкова, Дніпра,  Хмельницького,  Миколаєва, Чопа», - заявив Міністр інфраструктури.

 

  Зокрема, на думку Міністра, в авіаційній галузі найбільш перспективними концесійними проектами є аеропорти - Херсон, Запоріжжя, Чернівці та Біла Церква. Останній розглядається як потужний мультимодальний транспортний вузол для вантажних авіаперевезень та з сучасним центром для технічного обслуговування літаків. Білоцерківський аеропорт здатен забезпечити обслуговування понад 4 мільйонів осіб в радіусі 100 км, або однієї години їзди транспортним засобом.  

 

  "Дедалі частіше на український авіаринок заходять лоукостери. Ми готові відкривати ще більше нових напрямків та маршрутів. Також ми зробимо рівні умови та можливості, що стануть доступними для всіх", - зазначив Владислав Криклій.  

 

  У рамках заходу відбулось 6 ключових панельних дискусій. Під час проведення Інвестиційного форуму у м. Маріуполь було презентовано 19 індустріальних парків. Київська облдержадміністрація представила 2 таких проекти, один із них "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс". Всі деталі можна переглянути в тізері.

 

  Варто зауважити, що проект створення аеропорту "Біла Церква" з мультимодальною інфраструктурою також активно презентувався Асоціацією міст України.

 

  Ми щиро дякуємо державним органам влади та іншим зацікавленим сторонам за високий рівень підтримки нашого Проекту, адже розуміння важливості впровадження нових проектів, що допоможуть місцевим громадам якісно розвиватись, ляжуть в основу побудови успішної України.