м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Робоча група по залученню інвестицій в аеропорт "Біла Церква" провела перше засідання

13.06.2018

  Авіаційний комплекс Білої Церкви спільно з Агенцією стратегічного розвитку міста продовжують активний пошук джерел фінансування проекту створення міжнародного аеропорту з мультимодальною інфраструктурою на базі аеродрому "Біла Церква". З цією метою при підтримці виконавчого комітету міської ради створено спеціальну робочу групу.

 

  Завдання робочої групи полягає у пошуку шляхів та механізмів залучення коштів у модернізацію існуючого аеродрому, що дозволить поетапно розширити перелік авіаційних послуг, що в свою чергу не лише збільшить прибутковість, але і сприятиме залученню інвесторів до розбудови мультимодального комплексу.

 

  Перше засідання робочої групи відбулося сьогодні, 13 червня, в приміщенні КП БМР "Агенція стратегічного розвитку" за участі головних стейкхолдерів даного проекту.

 

 До складу робочої групи увійшли: директор КП "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" та профільний координатор проекту, керівництво КП БМР "Агенція стратегічного розвитку", керуючий справами виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, представники управління економіки БМР, авіакомпаній ПрАТ "Україна-Аероальянс" та ТОВ "Авіамір", ТОВ "Заммлер-Україна".

 

   Директор КП "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" Сергій Кандауров окреслив шляхи досягнення стратегічної мети - створення Аеропорту в Білій Церкві, зазначивши, що до мети підприємство рухається двома напрямками. Один із них, за ради якого і зібралася група, на муніципальному рівні залучити грошові кошти для створення умов подальшого просування проекту.

 

  У ході засідання було обговорено низку важливих питань, зокрема проект Програми модернізації аеродрому "Біла Церква", перелік заходів, обсяги та джерела її фінансування, а також поетапність активізації аеропортової діяльності. По результатам зустрічі члени робочої групи у відповідності до запропонованого розподілу сфер відповідальності отримали завдання, що в подальшому ляжуть в основу економічного обґрунтування впровадження проекту з розвитку авіаційної галузі в Білій Церкві.