м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Робочий візит представників Європейського Союзу щодо вивчення ситуації створення міжнародного аеропорту в Білій Церкві

07.03.2018

  У вівторок, 6 березня, в м. Біла Церква з робочим візитом перебувала делегація представників Європейського Союзу, серед яких Jerome Bleuchot, керівник проекту "Підтримка реалізації Угоди про Асоціацію та Національної стратегії в транспортному секторі в Україні", компанія EGIS Україна та  Dionisio Sanchez - експерт, призначений делегацією ЄС для проведення пред-ТЕО проекту розбудови аеропорту в Білій Церкві як мультимодального транспортного вузла, а також фахівців з Міністерства інфраструктури України.

 

  Даний візит відбувався в рамках вивчення перспектив та оцінки реалізації проекту створення Міжнародного аеропорту в м. Біла Церква.

  

 Під час зустрічі міський голова Геннадій Дикий поінформував про основні стратегічні напрямки розвитку Білої Церкви, вигідну транспорту розв'язку та індустріалізацію міста. "Міська влада Білої Церкви всіляко сприяє розвитку бізнесу. Ми прагнемо мати довгострокові та стабільні відносини з інвесторами, ніж короткострокове вкладання коштів", - наголосив Г.Дикий.

 

 Представив концепцію створення Міжнародного аеропорту, його функціональність та охарактеризував технічні характеристики цього інфраструктурного об'єкта директор КП БМР "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" Сергій Кандауров. Керівник підприємства наголосив на ключових аспектах мультимодальності: залізниці, міжнародної автомагістралі та аеропорту.

 

 Перед європейськими фахівцями виступив і президент Київської обласної торгово-промислової палати Олександр Рябоконь. Він навів результати опитування з-поміж 50 потужних промислових підприємств Київської області, які підтвердили потенційне використання аеропорту Білої Церкви з метою експорту/імпорту власної продукції.

 

 Крім того, директора українських авіапідприємств ТОВ "Авіамір" та ПрАТ "Україна-Аероальянс" проаналізували можливості розширення авіазамовлень як зі збільшення кількості техобслуговування повітряних суден, так і здійснення вантажних авіаперевезень. Особливо варто відзначити, що такі підприємства мають великий кадровий потенціал та готові створювати нові робочі місця.

 

   Також під час зустрічі виступив співзасновник провідної логістичної групи компаній Zammler, які готові до активної співпраці.

 

  У рамках візиту делегація представників Європейського Союзу та Мінінфраструктури відвідали ТОВ «Завод пакувального обладнання «Термо -Пак» та безпосередньо КП БМР "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс", що планується модернізувати до рівня міжнародного аеропорту.

 

  Експерт Dionisio Sanchez, який має досвід написання понад 60 міжнародних проектів під аеропортову діяльність, ретельно проінспектував територію та об'єкти КП БМР "БВАК" та отримав необхідну інформацію для подальшої роботи над висновками.

 

   Зі свого боку міський голова Геннадій Дикий запевнив поважних гостей в однозначній та твердій позиції міської влади в підтримці створення міжнародного аеропорту в Білій Церкві, що дасть суттєвий розвиток соціально-економічної сфери міста та створить тисячі нових робочих місць.