м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Розуміння інвестиційного проекту створення аеропорту в Білій Церкві віднині матимуть регіони столичної області

15.05.2019

  Відсутність комунікації між сусідніми регіонами однієї ж області часто призводить до виникнення низки проблем, які негативно впливають на розвиток територіальних громад, або позбавляє їх можливості спільними зусиллями реалізовувати проекти.

 

 Враховуючи, що сьогодні Біла Церква працює над створенням у місті міжнародного аеропорту, важливо, аби прилеглі райони також володіли першоджерельною інформацією про перспективність даного об'єкту. А надалі мали можливість бути дотичними до розвитку транспортно-логістичного сполучення всієї області з використанням вантажних авіаперевезень.   

 

  У вівторок, 14 травня 2019 року, понад 40 представників органів місцевого самоврядування Київської області, районів, міст, сіл та ОТГ відвідали КП "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс", щоб ознайомитись з діяльністю підприємства та процесом реалізації інвестиційного проекту. Серед делегатів також були присутні представники Республіки Польщі та UkraineInvest. Захід проходив у рамках проведення дводенного семінару "Стандарти обслуговування інвестора у гміні (ОТГ) на підставі пілотного проекту у Вармінсько-Мазурському воєводстві", організованого КП БМР "Агенція стратегічного розвитку Білої Церкви".

  За словами директора КП "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" Сергія Кандаурова, в Україні є значна кількість підприємств, які чекають на розвиток та увагу з боку місцевої влади. Велике значення також має бажання самих громад бути ініціаторами та не боятись брати на себе відповідальність. "У Білій Церкві повинен бути аеропорт і це факт, - зазначив директор КП БМР "БВАК". - Потенційно аеродром міста здатен приймати Боїнги та обслуговувати як вантажні, так і пасажирські літаки. До того ж, підприємство має 90-річний досвід з обслуговування авіаційної техніки. Це при тому, що Біла Церква володіє великим промисловим потенціалом, а Білоцерківський район - потужним сільськогосподарським виробництвом. Як показує досвід Польщі, наявність невеликих регіональних аеропортів це суттєвий поштовх до економічного зростання місцевих громад".   

 

  Утім, авіаційна діяльність КП "БВАК" це не єдина складова роботи підприємства. На території діє повноцінний індустріальний парк, де працює понад 70 виробництв малого та середнього бізнесу.

 

  "Сьогодні в Білій Церкві є два найбільш привабливі інвестиційні проекти: індустріальний парк "Біла Церква" та аеропорт. Ми прагнемо показати  значний інвестиційний потенціал нашого міста з його ключовими точками зростання", - зауважив директор КП "Агенція стратегічного розвитку м. Біла Церква" Олександр Прилуцький під час візиту на підприємство.

 

  Він наголосив, що завдяки польським колегам нині є можливість перейняти досвід сусідньої країни щодо ефективності залучення інвесторів у регіональні проекти, налагодження співпраці від державного до місцевих рівнів, апробація єдиного підходу до обслуговування, а також підвищення конкурентоспроможності українських регіонів тощо.

 

  Представники органів місцевого самоврядування Київщини відвідали літакові ангари, де здійснюється технічне обслуговування повітряних суден, аеродром "Біла Церква", аероклуб "Пілот" та частину промислового майданчика КП "БВАК". Заступник директора з авіаційної діяльності Олександр Пасічник детально розповів про специфіку роботи підприємства, окреслив плани на майбутнє та відповів на низку запитань колег по проекту.

 

  Налагодження комунікаційних зв'язків між регіонами є необхідним елементом якісного та ефективного планування розвитку всієї області. Віднині не лише зі ЗМІ, а й з безпосередньо побаченого в багатьох куточках Київщини представники органів місцевого самоврядування добре знатимуть, що Авіаційний комплекс Білої Церкви успішно функціонує та має всі можливості в найближчому майбутньому поповнити перелік українських аеропортів.