м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Що може зробити комунальне підприємство для розвитку підприємництва?

12.08.2019

  Сьогодні усі органи місцевого самоврядування розуміють: майбутнє за підприємництвом! Але, як розвинути підприємницьку діяльність на рівні громади для багатьох залишається загадкою. Ми в комунальному підприємстві Білоцерківської міської ради «Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" (КП «БВАК») знайшли відповідь на це питання: організували на базі вільних ресурсів Авіаційного комплексу бізнес-парк для розвитку малого та середнього бізнесу.

 

   Загальна площа Авіаційного комплексу складає понад 250 га – на цій території розташовані виробничі приміщення, які здаються в оренду для виготовлення різноманітної продукції. Зараз на території бізнес-парку ведуть свою виробничу діяльність 74 підприємства із сумарним обсягом вироблених товарів і послуг майже 500 млн. грн. на рік, що забезпечує робочими місцями понад 1000 жителів міста та Білоцерківського району.

 

  Бізнес-парк розташований на відстані 0,5 км від аеродрому з під’їзними автомобільними та залізничними шляхами, з  інфраструктурою для виконання робіт по продовженню ресурсу й технічному обслуговуванню авіаційної техніки у двох корпусах ангарного типу, обладнаних стапелями, вентиляційними системами, освітленням і забезпечених усіма необхідними видами енергії. Тому головний напрямок розвитку підприємництва у нас – авіаційний, але ми не відмовляємо і тим підприємцям, які відповідають нашим загальним вимогам: екологічність, інноваційність, ресурсозбереження, безпека праці.

 

  Крім авіаційної тематики учасники бізнес-парку займаються виготовленням меблевої продукції (в тому числі з натурального дерева), металообробкою, виготовленням електрообладнання, пакувальної техніки, світлодіодної освітлювальної техніки, виготовленням резино-технічних виробів, ремонтом міського електротранспорту, ювелірним виробництвом та видавничою діяльністю.

 

  Для підтримки ефективної діяльності учасників бізнес-парку КП «БВАК» забезпечує надійне постачання електричної енергії (маємо 16 електропідстанцій), здійснює водопостачання і водовідведення, надає охоронні, маркетингові та інші послуги. 

 

  Варто наголосити і на тому факті, що наш, в минулому військовий, аеродром став повітряними воротами цивільної авіації в Білій Церкві, включаючи транспортні літаки та легкомоторну авіацію – на сьогоднішній день понад півсотні літаків малої авіації базуються на території аеродрому «Біла Церква». Ось чому одним з проектів, над  яким варто працювати, є створення виробництва надлегких літальних апаратів на електродвигунах. У цьому напрямку нашим головним партнером став Національний авіаційний університет, конструкторські здібності фахівців якого можуть конкурувати з розробниками всесвітньовідомих авіаційних КБ.

 

   Ми вважаємо, що саме такі високотехнологічні напрямки діяльності здатні забезпечити прискорене економічне зростання Київської області і України в цілому. Саме тому ми разом з установою «Агенція регіонального розвитку Київської області» підготували для включення до Плану заходів з реалізації у 2021-2023 роках Стратегії розвитку Київської області на період 2021-2027 роки технічне завдання на проект «Створення міжнародного центру трансферу авіаційних технологій».

 

  Сподіваємось, що Вас зацікавив наш досвід використання Білоцерківського вантажного авіаційного комплексу, а також наші практичні можливості з розвитку бізнесу – чекаємо на Вас у Білій Церкві!