м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Світ авіації очима дітей. Авіакомплекс провів дві загальноміські екскурсії для юних білоцерківців

09.10.2017

  Нещодавно Біла Церква відзначала День міста. З нагоди цього свята КП "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" організувало проведення конкурсу малюнків для дітей на авіаційну тематику. Понад сто учасників дитячої творчості, незалежно від віку та майстерності володіння образотворчим мистецтвом, отримали за свої сумлінні старання головний приз - екскурсію на Авіаційний комплекс.

 

  У складі двох груп юні білоцерківці та їх батьки мали можливість відвідати виробничі потужності з технічного обслуговування літаків Іл-76 та Ан-12. Ці типи повітряних суден прилітають на аеродром "Біла Церква" з різних куточків світу з метою подовження льотної придатності.

 

  У ході насиченої та змістовної програми екскурсії діти побували в ангарах, де ремонтуються вантажні повітряні судна, малої авіації, чисельність якої нині складається з понад 45 легкомоторних літаків, а також в музеї авіації та у серці Авіакомплексу - на аеродромі зі злітно-посадковою смугою, розміром 2500х80 м, загальною площею понад 100 га.  

 

  Захопливу екскурсію по КП "БВАК" провів заступник директора по авіаційній діяльності з 30-річним стажем роботи на даному підприємстві Олександр Пасічник.

 

  Незабутньою подією для екскурсантів другої групи стала зустріч з ветераном-авіатором Володимиром Сорокожердєвим - начальником відділу AFIS, колишнім пілотом дальньої стратегічної авіації. Він з радістю розповів присутнім про потужність та силу військової авіації, технічні характеристики літаків Ту-16 та Ту-95, поділився спогадами про колишню славу "Білоцерківського авіаремонтного заводу", закликавши дітей гарно навчатись в школі з подальшою перспективою вступати до авіаційних вишів, аби потім своїми знаннями, можливостями та винаходами прославляти Україну на увесь світовий авіапростір.

 

  Про враження від екскурсії на Авіаційний комплекс з нами поділились відвідувачі:

 

  Духновська Марина: Особисто мені дуже сподобалась екскурсія. Я навіть не очікувала, що тут така величезна територія, літають великі та малі літаки. Було неймовірно цікаво послухати про авіатехніку, поглянути на її ремонт та побувати в ангарах. Мені навіть захотілось посидіти за штурвалом. Моїй донечці також було цікаво на екскурсії: спочатку вона ходила і все навкруги роздивлялась, а потім ставила велику кількість запитань.

 

  Пустовіт Ілля, учень Білоцерківської гімназії №2: Таких літаків я ще ніколи не бачив. Особливо мені сподобалось в ангарах дізнаватись про літаки. Я вже визначився, в майбутньому хочу стати пілотом або авіаінженером.

 

  Музиченко Юлія: Сьогодні ми з дитиною відвідали екскурсію авіаційного підприємства. Вражена тим, що побачила. Адже навіть не здогадувалась, що в Гайку досі працює наш завод. Раніше думала, що це вже давно закинута територія, а насправді все працює і рухається вперед. Нехай БВАК лише розвивається, а ми будемо тільки цьому раді, бо це робочі місця для міста і велика перспектива.     

Більше фото можна переглянути за посиланням