м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

У Білій Церкві просять уряд відкрити пункт пропуску через кордон у місцевому аеропорту (ВІДЕОСЮЖЕТ "112 Україна")

01.06.2018

 

     Аеродром "Біла Церква" вже сьогодні приймає літаки з Європи, Азії та Африки

 

   В Білій Церкві просять уряд відкрити пункт пропуску через кордон у місцевому аеропорту, місцева влада звернулися з відповідною пропозицією до облдержадміністрації та міністерських чиновників, повідомляє телеканал "112 Україна".

 

  Аеродром "Біла Церква" є одним із стратегічних об'єктів, який може розширити потенціал України в сфері логістики та інфраструктури. На його базі здійснюється технічне обслуговування вантажних літаків вітчизняних і зарубіжних авіакомпаній. Місцева влада впевнена, що його потужності можна збільшити в рази за умови відкриття авіаційного пункту пропуску через державний кордон.

 

  "Якщо тут відкриється пункт пропуску і нашим авіакомпаніям не доведеться робити ще одну проміжну посадку для проходження митного і прикордонного контролю, то це відразу, в перший же рік збільшить кількість зльотів-посадок до 116", - вважає директор КП БМР "БВАК" Сергій Кандауров.

 

  Міська влада попросили голову облдержадміністрації, першого віце-прем'єра і міністра інфраструктури внести подання до уряду про відкриття такого пункту. Додаткові бюджетні кошти на це не потрібні: тут вже обладнані пункти контролю на безпеку, паспортний контроль, митний пост і екологічна служба. Крім того, підприємство заручитися підтримкою міжнародної логістичної компанії.

 

  "Zammler в даному випадку фігурує, як компанія, яка обслуговує, логіст. Тобто вона може прийняти літаки, обслужити їх, розмитнити і далі випустити на територію України вантажі, які приїхали з цими літаками", - розповів генеральний директор групи компаній Zammler Віктор Шеченка.

 

  Аеродром "Біла Церква" вже сьогодні приймає літаки з Європи, Азії, Африки і т. п. Підприємство і місто зробили все можливе для відкриття нового пропускного пункту. І останнє слово - за Кабміном.

 

Watch video!