м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

У Білій Церкві відкрився музей "90 років авіаційного досвіду"

16.05.2017

  Цьогоріч Біла Церква відзначає 90-річний ювілей заснування авіаційних потужностей в місті. З цієї нагоди КП "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" відкрив музей авіації, чия слава за останні роки несправедливо забута містянами.

 

  Постійна експозиція музею включає понад 50 експонатів, що представляє велич історичної значимості авіаційної галузі в місті.

 

  Музей побудований так, аби відтворити увесь авіаційний шлях: з 1927 року заснування авіаремонтних майстерень і аж до сьогодення, коли планується створення на базі аеродрому "Біла Церква" міжнародного аеропорту.

 

  У музеї представлені унікальні фото, стенди, книги, макети військових літаків, одяг пілотів, нагороди та багато інших цікавинок. Наразі музей все ще поповнюється експонатами. Незабаром планується і відкриття фотовиставки.    

 

   Постійно діюча виставка розміщена в приміщенні аеродромно-диспетчерської вишки (АДВ), що знаходиться в мікрорайоні Гайок.

 

  Ідея створення музею авіації в Білій Церкві належить директору КП "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" Сергію Кандаурову, котрий вважає своїм обов'язком зберегти традиції авіаторів, розширити можливості авіаційної галузі в місті та відновити у свідомості білоцерківців гордість за небо.

 

  Вперше музей "90 років авіаційного досвіду" долучається до святкування Міжнародного дня музеїв 18 травня і відкриває свої двері для мешканців міста та району.

 

  Щоб потрапити в музей, потрібно попередньо записатись на екскурсію за телефоном 04563 44592 - КП "БВАК", вхід безкоштовний.

 

  Школярі Білої Церкви під час екскурсій на Авіаційний комплекс вже оцінили неймовірно цікаву та пізнавальну експозицію авіаційного музею.

 

Місце: кінцева зупинка маршрутних автобусів №6, №13, №22.

Приміщення АДВ

Вартість: безкоштовно

Вхід: за попереднім записом за телефоном 04563 44592