м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

У Міністерстві інфраструктури обговорили подальші кроки створення аеропорту в Білій Церкві

17.01.2020

  У четвер, 16 січня 2020 року, в Міністерстві інфраструктури відбулась міжвідомча нарада, на якій представники центральних органів виконавчої влади спільно з міським головою Білої Церкви та заступником голови КОДА обговорили подальші кроки та наміри з впровадження Проекту "Створення міжнародного аеропорту в Білій Церкві".

 

  Учасниками засідання стали представники Офісу підтримки реформ при Мінінфраструктури, Міністерства економіки, торгівлі та сільського господарства, Державної прикордонної служби, Державної митної служби, Державної авіаційної служби, КП БМР "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс", ТОВ "Прогресстех-Україна", авіаексперти та ін.

 

  Мінінфраструктури підтвердило незмінність позиції стосовно розвитку регіонального аеропорту та визначило необхідність пришвидшення дій з реалізації першочергового етапу - відкриття міжнародного пункту пропуску через кордон на аеродромі "Біла Церква". Однак подальша робота в цьому напрямку можлива лише за умови врегулювання земельних питань навколо аеродрому з врахуванням можливого розширення його території.


   З цією метою міський голова Білої Церкви Г. Дикий спільно з заступником голови КОДА В. Володін домовились про напрацювання механізмів з улагодження певних земельних питань.


   Окремим питанням є нестача фінансування для реалізації проєкту. Як зазначила Ірина Кошель, доцільним є залучення коштів міжнародних фінансових організацій для розробки техніко-економічного обгрунтування.

 

   Також обговорювались питання щодо виготовлення повноцінної проектно-кошторисної документації під відкриття пункту пропуску та реконструкції злітно-посадкової смуги.


   Крім того, під час наради експертами Офісу підтримки реформ передано Геннадію Дикому проект Концептуальної записки для опрацювання та визначення умов з державно-приватного партнерства.


   Проведення міжвідомчої наради сприяло напрацюванню дорожньої карти з реалізації Проєкту на 2020 рік та підтвердило наміри кожної зі сторін продовжувати рух з розвитку потужного інвестиційного проєкта.