м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Українська авіакомпанія провела у Білій Церкві тренінг з питань SAFA

28.02.2017

 

   В останній день зими 28 лютого українська авіакомпанія "Україна-Аероальянс" у тісній співпраці з КП "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" організувала тренінг по програмі оцінки безпеки іноземних повітряних суден SAFA в аеропортах Європи. У заході взяли участь понад 60 представників льотно-технічного персоналу та інші фахівці авіакомпанії, котра здійснює міжнародні чартерні авіаційні перевезення.

 

 Лекторами тренінгу стали діючі інспектори SAFA: WILLEM PAPENDRECHT (Голландія) та ATHANASTE DANY (Франція). Впродовж двох днів (27 лютого - м. Київ, 28 лютого - м. Біла Церква) інспектори провели теоретичні та практичні заняття по інструктажу SAFA стосовно методик оцінки різного рівня відхилень та списку категорійних зауважень, знайдених у ході проведення інспекцій перед вильотом літака.  

 

 Для практичного закріплення знань учасники тренінгу під керівництвом ATHANASTE DANY на реальному літаку Ан-12, наданому авіакомпанією, здійснили технічний та зовнішній огляд ПС, провівши інспекцію SAFA з детальним роз'ясненням найпоширеніших помилок, що трапляються в роботі. Зокрема, інспектор звернув увагу присутніх на  обладнання для виконання правил безпеки, перевірку технічного стану літака, наявність медичного та аварійно-рятувального оснащення тощо.  

 

 Даний тренінг спрямований на підвищення безпеки польотів, обізнаності екіпажів, а також підтримання льотної придатності експлуатованих повітряних суден.

 

  Варто зазначити, що SAFA - це міжнародна інспекція, яка виконує огляд літаків авіакомпаній в усіх аеропортах Європи до і після вильотів з метою визначення наявності певних вимог згідно з критеріями ІКАО.

 

 SAFA створена для підвищення рівня безпеки польотів, що є основним і головним фактором  у виконанні польотів як для пасажирів, екіпажу, так і навколишнього середовища.

 

 Періодичність проходження перевірки SAFA є обов'язковою для всіх авіакомпаній, котрі здійснюють польоти в / з Європи, аби підтвердити льотну придатність повітряних суден.

 

  Наразі парк української авіакомпанії "Україна-Аероальянс" нараховує 7 літаків типу Ан-12, що здійснюють міжнародні чартерні вантажні перевезення. Дана авіакомпанія є активним учасником всіх програм ЮНЕСКО, Міжнародного руху Червоного Хреста та Червоного Півмісяця, різноманітних гуманітарних місій тощо.