м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Управління освіти та науки міської ради подякувало КП "БВАК" за плідну співпрацю у профорієнтації школярів

25.05.2017

 

  Чергова профорієнтаційна екскурсія на авіаційне підприємство Білої Церкви відбулась 25 травня 2017 року для учнів ЗОШ №18.

 

  Привітати дітей із закінченням навчального року вирішив директор КП "БВАК" Сергій Кандауров. У своєму вітальному слові він наголосив, що започаткована ініціатива проведення екскурсій на підприємство покликана поінформувати підростаюче покоління, як мешканців міста та власників комунального підприємства, про діяльність Авіаційного комплексу, у т.ч. аеродрому. 

"Ми прагнемо, аби юні білоцерківці перейнялись авіаційною тематикою та стали учасниками науково-технічного прогресу, який неодмінно прийде і на наше підприємство. Для нас буде найкращою винагородою, коли хтось з відвідувачів наших екскурсій стане пілотом, авіаконструктором, інженером, зв'язківцем і пов'яже своє подальше навчання з авіаційною галуззю. Адже рух вперед аеродрому "Біла Церква" незворотній," - зазначив директор підприємства.

 

  Серед гостей зустрічі була і представниця Управління освіти та науки БМР Вікторія Юрченко, котра вручила керівництву КП "БВАК" листи-подяки за ініціативу та організацію проведення профорієнтаційних екскурсій для учнів загальноосвітніх шкіл Білої Церкви. "Два місяці поспіль ви робите шкільне життя наших дітей цікавим та корисним, - каже методист з профорієнтаційної роботи  Білоцерківського міжшкільного навчально-виробничого комбінату. - Висловлюємо вам вдячність за небайдужість до долі молоді, за активну співпрацю з нашим управлінням. Сподіваємось, що в наступному навчальному році ми неодмінно продовжимо роботу в профорієнтаційному вихованні школярів міста".

 

  На чолі з заступником директора по авіаційній діяльності КП "БВАК" Олександром Пасічником діти вирушили пізнавати авіаційні традиції підприємства. У ході екскурсії семикласники відвідали літакові ангари, де поринули у світ захопливої інформації про історію цих приміщень, літаків, що тут ремонтувались і продовжують проходити техобслуговування, починаючи від військових бомбардувальників Ту-16 і до типів Іл-76 та Ан-12.

 

  Також юнацтво мало змогу побувати в аероклубі "Пілот", пересвідчившись у різноманітності легкомоторних літаків: Ан-2, Як-52, Як-55, Piper 28-140, Cessna 172, гвинтокрил Ка-26 та ін. Особливо діти розглядали спортивні повітряні судна, на яких Національна Збірна України по вищому пілотажу проводить тренування на аеродромі.

 

  У тім, найбільш вразила дітей злітно-посадкова смуга протяжністю 2500 м, шириною 80 м та товщиною 60 см. Школярі навіть жартували про можливість здавати тут крос.  

 

  Завершальним етапом екскурсійної програми стало відвідування Музею "90 років авіаційного досвіду". Тут заступник директора О. Пасічник ввів дітлахів в екскурс історії діяльності Авіаремонтного заводу та військового полку в період їх розквіту.

 

Своїми враженнями від екскурсії поділилась класний керівник 7-Б класу ЗОШ №18 Ошийко Яна Юріївна: "Замість того, щоб в останній навчальний день "розносити" школу, ми провели надзвичайно чудовий день на авіаційному підприємстві. На жаль, нині питання авіації не досить широко висвітлюється в ЗМІ, особливо з боку держави, а тому населення не володіє достатньою інформацією про дану галузь. І діти і я, як вчитель, дізнались так багато нового, що навіть про це ніколи не здогадувались. Важливо, щоб усі учні нашого міста відвідали Авіакомплекс, насамперед випускники. Бо часто трапляється так, що діти не знають, яку професію обрати. А після вашої екскурсії, можливо, хтось задумається над своїм вибором. Принаймні один із моїх вихованців вже запитав у мене, чи є в нього здібності до авіації".

 

Більше фото можна переглянути за посиланням