м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

В Мінінфраструктури запропонували створити в Білій Церкві аеропорт для лоукостерів

08.11.2017

 

  Міністр інфраструктури України заявляє, що для розвитку регіональних аеропортів критично важливим є залучення туди бюджетних авіакомпаній. При цьому, в презентації "Авіаційна транспортна стратегія України до 2030 року", яка розміщена на сайті Мінінфраструктури, окреслено, що необхідно розвивати аеродроми Гостомель, Житомир, Ніжин і Біла Церква для лоукост-перевезень пасажирів до Києва і прилеглі населені пункти.


  «Розширення сегменту доступних авіаперевезень є запорукою  розвитку авіаційної галузі. Лоу-кости чи авіакомпанії, які готові працювати в низькому ціновому сегменті, - ключові фактори, які стимулюватимуть розвиток регіональних аеропортів, а також супутньої транспортної інфраструктури в Україні. Лоукости – це не  трагедія для аеропорта, а шанс наростити обсяги перевезень, збільшити надходження від неавіаційної діяльності, поліпшити туристичну привабливість регіону і, як наслідок, стимулювати його економічний розвиток», - підкреслив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час наради із керівниками аеропортів та представниками органів місцевої влади, яка відбулась 7 листопада 2017 року в Міністерстві.


  «Світ сконцентрований, у першу чергу, на дешевих, якісних і швидких послугах. Це – майбутнє не тільки для центральних аеропортів України. Сподіваюся, не лише «Бориспіль» буде хабом, але буде і низка інших регіональних аеропортів, які також претендуватимуть на таку роль», - заявив очільник відомства.

 

  Володимир Омелян наголосив, що стратегія розвитку регіональних аеропортів передбачає державну підтримку: «Держава готова підтримати. В цьому році Уряд України прийняв рішення про виділення фінансування для реконструкції злітних смуг  трьох регіональних аеропортів: Чернівецького, Вінницького і Одеського. Сподіваюсь, ця практика буде продовжена і в наступних роках. Багато місцевих громад вже закумулювали достатній ресурс для того, щоб самостійно відремонтувати злітні смуги, забезпечити необхідні умови для відновлення повноцінної роботи аеропортів».

 

  Міністр інфраструктури також наголосив на необхідності розвитку мультимодальних транспортних перевезень.

 

  У Білій Церкві також не проти розвивати пасажирські авіаперевезення. Зараз підприємство взяло курс на те, щоб на його території відкрився пункт пропуску через державний кордон. За цим підуть інвестиції в технічне оснащення аеродрому, а саме в установку світлотехнічного обладнання на смузі. Далі необхідно буде отримати статус аеропорту другого класу, щоб можна було приймати і пасажирів, і вантажі.

 

За інформацією ЦТС

Ознайомитися зі Стратегією можна тут:https://mtu.gov.ua/news/29264.html