м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Вантажний літак Ан-12 знову в Білій Церкві

23.10.2017

  Впродовж кількох днів у найбільшому літаковому ангарі КП "БВАК", куди вміщується чотири літаки Ан-12 або два Іл-76, практично було порожньо, окрім одного повітряного судна, що перебуває на технічному обслуговуванні. До цього більшість літаків провідної авіакомпанії "Україна-Аероальянс" розлетілись в різні куточки світу для виконання комерційних рейсів. Понад 10 років Авіаційний комплекс тісно співпрацює з даною авіакомпанією, здаючи їм в оренду виробничі потужності.  

 

  Однак, на зміну одним літакам приходять інші. Так, у суботу, 21 жовтня 2017 року, ангар поповнився черговим вантажним літаком Ан-12, котрий прилетів до Білої Церкви, аби знову стати на крило.

Якщо в автомобільному транспорті проходження техогляду можна відкласти до "кращих часів" чи до нагоди, то авіація живе зовсім по іншим правилам. Жоден аеропорт світу не випустить літак у повітря, якщо він налітав понад встановлені нормативні години та не отримав сертифікат на продовження льотного ресурсу.

Технічне обслуговування повітряного судна, як і автомобіля, має кілька категорій, а також може тривати від одного тижня до півроку, допоки на авіатехніці не будуть виконані передбачені роботи й усунені всі недоліки без винятку.

 

  Швеція - ось країна, звідки прилетів літак Ан-12 авіакомпанії "Україна- Аероальянс". Спочатку планувалось, що він здійснить посадку в м. Чернівці, але в останню мить з метою зменшення "плеча перельоту" літак приземлився в аеропорту "Бориспіль" для проходження митних процедур. У цей час відповідні служби КП "БВАК" вже чекали на нього в повній готовності.

 

  Після вдало проведеної операції з посадки літака на білоцерківському летовищі, повітряне судно відбуксирували до ангара 1А, де на ньому відразу  розпочались роботи з технічного обслуговування.