м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Відкриття міжнародного пункту пропуску в аеропорту "Біла Церква" стає реальністю

07.05.2019

  У вівторок, 7 травня 2019 року, в Міністерстві інфраструктури України відбулась розширена робоча нарада щодо обговорення питання з відкриття міжнародного пункту пропуску через державний кордон на аеродромі "Біла Церква". Це вже третя міжвідомча зустріч, де окреслюються алгоритми дій з реалізації даного проекту.

 

  У заході взяли участь керівництво Офісу підтримки реформ Мінінфраструктури, КП "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс", представники Державної прикордонної служби, Державної фіскальної служби, Київської обласної держадміністрації, ТОВ "Прогресстех-Україна", МГК "Zammler", КП "Агенція стратегічного розвитку Білої Церкви" та ін. Білоцерківську міську раду на нараді особисто представляв мер міста Геннадій Дикий.

 

  За словами начальника відділу авіаційного транспорту Дмитра Кушпіля, Міністерство інфраструктури України в особі Міністра В. Омеляна підтримує проект розвитку аеропорту "Біла Церква".  Однією зі складових на етапі розбудови діяльності аеропорту є відкриття міжнародного пункту пропуску, що надасть підприємству можливість збільшити обсяги авіаційної діяльності, підвищити інвестиційну привабливість та поліпшити інфраструктуру столичного регіону.

  Директор комунального підприємства "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" Сергій Кандауров прозвітував про проведену роботу і представив проектно-технічну документацію, розроблену ТОВ "Прогресстех-Україна" для облаштування пункту пропуску через кордон. "Цей крок дозволить підприємству дати нове життя аеропорту. На першому етапі ми плануємо розвивати вантажну складову, зберігаючи та нарощуючи потенціал з ремонту повітряних суден, а також з використанням останніх під вантажні перевезення. Згодом ми матимемо змогу перейти на обслуговування більш сучасних типів літаків", - зазначив керівник Авіаційного комплексу.

 

  Зі свого боку міський голова Білої Церкви Геннадій Дикий подякував за увагу до даного Проекту, зауваживши на його перспективності та важливості для стратегічного розвитку міста. Крім того, Геннадій Дикий підтвердив зацікавленість як міста в розбудові аеропорту, так і великих промислових підприємств і компаній, які готові користуватись послугами авіаційного перевезення вантажів.

 

  "Аеропорт сприятиме розвитку підприємництва, що вплине на збільшення товарообігу, а отже і створення нових робочих місць, - наголосив міський голова. - Місто готове всіляко допомагати Проекту, в тому числі забезпечити необхідне фінансування робіт із облаштування пункту пропуску після отримання кошторисної документації". До того ж, міська влада вживає заходів щодо збереження цілісності майнового комплексу. Наприклад, на минулій сесії Білоцерківської міської ради було прийнято рішення про викуп майна, що належить ДК "УАТК" у комунальну власність під потреби розвитку аеропорту. Також повернуті у власність міста глісади, що раніше були незаконно передані в приватні руки.

 

  У ході наради відбувся конструктивний діалог, де кожна зі сторін мала можливість внести свої зауваження та пропозиції. Загалом, представники Державної прикордонслужби та Державної фіскальної служби повідомили про відсутність принципових зауважень до передпроектної технічної документації. Очікується, що до кінця травня поточного року ТОВ "Прогресстех-Україна" доопрацює остаточний проект, після чого документація подасться на погодження профільних відомств.

 

  Підбиваючи підсумки наради, директор Офісу підтримки реформ Мінінфраструктури Ірина Кошель подякувала колегам за плідну співпрацю та конструктив, зазначивши, що Міністерство здійснюватиме пошук інвесторів та проводитиме інвестиційний конкурс для реалізації Проекту "Створення міжнародного мультимодального транспортного вузла в Білій Церкві" в системі державно-приватного партнерства.