м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Вражаюча посадка літака Ан-12 відбулась під пильним зором учнів школи №21

13.04.2017

  У четвер,  13 квітня, відбувся приліт літака Ан-12 української авіакомпанії "Cavok Air" на аеродром "Біла Церква". Повітряне судно здійснило переліт з Франції, зробивши проміжну зупинку в м. Вінниця для проходження митних процедур.

 

   Дана авіакомпанія на регулярній основі вже багато років поспіль здійснює технічне обслуговування своїх літаків на базі КП "БВАК".

 

 

 Якраз цього дня була запланована профорієнтаційна екскурсія для учнів 7-А класу ЗОШ №21 на Авіакомплекс. Тому дітям неабияк пощастило побачити зі спеціально відведеного майданчика та на безпечній відстані таке дивовижне дійство. Адже для цивільних громадян спостерігати зблизька, як заходить на посадку велике повітряне судно, практично рідкість, а то й взагалі удача. В першу чергу це пов'язано з закритістю авіаоб'єкта та запровадженням усіх вимог авіаційної безпеки.

 

   Шквал позитивних емоцій, посмішки, оплески та вітання екіпажу судна - це ще не вся реакція дітей, котрі раніше навіть не здогадувались про можливості білоцерківського аеродрому. 

 

  Крім того, учні ЗОШ №21 стали свідками процесу буксирування літака Ан-12 на стоянку. Ніби комахи під залізним велетнем, вони раділи, фотографувались та не могли натішитись такій авіаційній події.

  

 Потім екскурсія продовжилась для школярів по ангарах малої авіації, де нині розміщується понад 40 повітряних суден, а також двом основним літаковим ангарам КП "БВАК", де знаходяться на техобслуговуванні літаки Ан-12 та Іл-76. 

 

  Дякуючи керівництву підприємства за таку неймовірно цікаву екскурсію, діти пообіцяли гарно навчатись, аби з часом знову повернутись сюди, але вже як молоді та висококваліфіковані спеціалісти.

 

  Коментар класного керівника 7-А класу ЗОШ №21, вчителя англійської мови Бессараб Вікторії Юріївни:

Учні нашого класу щиро вдячні КП "БВАК" за цікаву та змістовну екскурсію. Можливо, вона стане вирішальною при виборі майбутньої професії  для когось з присутніх дітей. Саме такі відвідини виховують патріотичну позицію молоді - майбутнє та перспективу нашої країни.  

 

  Коментар учениці 7-А класу Кравченко Вікторії: Дякуємо за можливість побувати на аеродромі. Тепер ми будемо розповідати знайомим  про те, що в Білій Церкві є авіація й в цьому році їй виповнюється 90 років. Ми на власні очі бачили приліт величезного літака - це було вражаюче, щось неймовірне, це навіть викликало у мене не звичне відчуття гордості за українську авіацію. Поруч із таким гігантом я почувала себе мурахою. Особисто мене все цікавить, що пов'язане з технікою. Тому в майбутньому я не виключаю можливість пов'язати свою професію з авіаційною технікою. Раніше я боялась літати, але віднині зміню свою думку.   

 

Більше фото можна переглянути за посиланням