м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Загальні збори колективу КП "БВАК" підтвердили одностайність в обраному напрямку розвитку підприємства

29.03.2017

  Трудовий колектив як суб'єкт трудових правовідносин є невід'ємною складовою будь-якого підприємства. Саме від налагодженої, конструктивної, довірливої роботи всіх працівників залежить ефективність ведення тієї чи іншої підприємницької діяльності.

 

   Колектив КП "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" в переважній більшості складається з людей, які присвятили авіації чи суміжним з нею професіям багато років свого життя. Сьогодні колектив КП "БВАК" працює і розвивається як єдиний злагоджений механізм, що прагне зберегти та примножити авіаційні традиції в місті.

 

 На підтвердження цих слів стало проведення загальних зборів працівників КП "БВАК", що відбулись 23 березня 2017 року. У ході заходу директор підприємства Сергій Кандауров прозвітував про досягнення, зміни та задачі, поставлені перед Авіаційним комплексом на 2016-2017 рр.

 

  "Наше підприємство займає лідерські позиції серед комунальних підприємств по прибутковості. Загалом, в Україні існує не так вже й багато аеродромів, які б могли також цим пишатись, - каже Сергій Кандауров. - До того ж, в цьому році виповнюється 90-річний ювілей, як у Білій Церкві існує аеродром та авіаційний напрямок діяльності. Сподіваємось, що місто нарешті зверне увагу на авіацію, і нам вдасться збільшити статутний фонд задля технічного оснащення аеродрому, результатом чого стане нарощування авіаційних потужностей підприємства".

 

  Разом з цим, у своїй доповіді директор КП "БВАК" проаналізував фінансово-господарську діяльність підприємства та основні напрямки діяльності за 2016 рік, зазначивши зокрема:

 

- Від оренди нежитлових приміщень надійшло 4 млн 189 тис. грн.

- Від інших видів діяльності (авіаційна, життєзабезпечення території (водозабезпечення, водовідведення, електроенергія тощо) підприємство отримало 6 млн 813 тис. грн.

- За минулий рік витрати на ремонт і підтримання основних засобів становили 1 млн 370 тис. грн.

- За підсумками 2016 р. отримано доходів на суму 10 млн 999 тис. грн, з них чистого прибутку -  415 тис. грн, перераховано податків - 2 млн 184 тис. грн, зокрема: до бюджету м. Біла Церква - 826 тис. грн, дивідендів - 93 тис. грн, відрахування до пенсійного фонду - 884 тис. грн.

- Підприємство обслуговує 11 техно- та розподільчих підстанцій, кабельні лінії протяжністю близько 22,5 км.

- Надає електроенергію потужністю 11 080 кВт.

- Підприємство забезпечує понад 600 куб. м води в місяць, та таку ж кількість переробляє стоків.

- На території КП "БВАК" успішно працює 54 підприємства, які сплачують податки та не мають зауважень як до міста, так і комунального підприємства з боку обслуговування.

- Середня заробітна плата по підприємству становила 4335 грн.

 

   Крім аналізу основних досягнень, директор Сергій Кандауров проаналізував і ті проблеми, які постали перед підприємством у 2016-2017 рр., а також окреслив перед колективом коло завдань та перспектив на  найближчий період, насамперед, що стосуються:

 

1.  Розроблення стратегії розвитку КП "БВАК" з метою визначення політики, яка допоможе підприємству знайти свою нішу в загальній системі існування авіаційної галузі. Таким чином, підприємство знатиме, чим може бути цікавим місту, району, області та державі загалом. Також це сприятиме швидкому і цільовому пошуку інвестора.

2. Доведення аеродрому "Біла Церква" до 2 класу, тобто отримати статус аеропорту. Звісно, це вимагатиме значних фінансових капіталовкладень (наприклад, модернізація ЗПС становитиме понад 300 млн грн).

3. Входження в систему розвитку лоукостів.  

4. Відкриття виїзного пункту пропуску через державний кордон, що дозволить базовим авіакомпаніям зменшити витратну частину на переліт повітряних суден на ТО, та збільшить кількість замовлень.

5. Розширення переліку можливостей, які КП "БВАК" зможе запропонувати іншим авіакомпаніям.

6. Пошук коштів на технічне оснащення ЗПС. Адже без світлосигнальної техніки аеродром "Біла Церква" не матиме змогу отримати статус міжнародного.

7. Збільшення кількості зліт-посадок ПС авіакомпаній, які тут базуватимуться, забезпечення їх стоянками для літаків.

8. Підтвердження сертифікації САБ.

9. Підтвердження статусу аеродрому.

 

  Висловлюючи щиру подяку всьому колективу КП "БВАК" за ентузіазм, високий рівень працездатності та професіоналізм, Сергій Кандауров відзначив понад 20 співробітників, які активно працюють над розбудовою Авіаційного комплексу Білої Церкви.

 

  Серед питань порядку денного також розглядалась інформація про підсумки виконання колективного договору за 2016 рік. Так, голова комісії Олександр Пасічник зазначив про 100% виконання колдоговору, а саме в: виробничих, трудових відносинах, забезпеченні зайнятості, регулюванні заробітної плати, охороні праці, соціальному захисті працівників та ін.

 

    По іншим питанням порядку денного виступили: інженер-інспектор з безпеки польотів Бушмакін В.М. та заступник директора САБ Старинко В.С.

 

  На завершення зборів усі учасники мали змогу задати питання керівництву КП "БВАК" та отримати вичерпні відповіді, а також висловити зауваження та пропозиції щодо подальшої роботи комунального підприємства.