м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Засідання аеродромно–технічного комітету Асоціації «Аеропорти України» цивільної авіації

23.05.2016

19 травня 2016 року в приміщенні Аеродромно-диспетчерської вежі КП «БВАК» відбулося засідання аеродромно-технічного комітету Асоціації «Аеропорти України» цивільної авіації (Асоціації).

Деяких представників громадськості цікавила позиція Асоціації щодо розвитку аеродрому "Біла Церква". Вони зустріли учасників засідання та висловили їм своє бачення. Відповідно до законодавства та Постанови Кабінету Міністрів України від 27 жовтня 1999р. №1135-р. підприємство «Білоцерківський авіаційний завод» було передано в комунальну власність Білоцерківської міської ради, згідно з якими змінювати цільове призначення авіапідприємства забороняється. Але оскільки міська влада на сьогодні не визначилась із стратегічним розвитком підприємства та не проінформувала громади міста та району, це призвело до організації, зацікавленими в забудові приаеродромної території котеджами та таунхаузами, до пікетів, білбордів, які заважають діяльності "Білоцерківського вантажного авіаційного комплексу".

У засіданні комітету взяли участь представники Міністерства інфраструктури, Державіаслужби, міської влади м.Біла Церква та фахівці від аеропортів і підприємств.

З вітальними словами виступили: президент ААУЦА Липовенко П. І., заступник голови міської ради Гнатюк В.В. та директор КП «БВАК» Бородін В. Г.

Володимир Бородін зазначив, що авіапідприємство має розроблене техніко–економічне обгрунтування розвитку за грант США, триває пошук інвесторів. ТЕО розроблене для підприємства, як для цілісного майнового комплексу з резервом земельних площ приаеродромної території для залучення інвестицій та майбутнього розвитку.

Зі свого боку президент Асоціації Липовенко П.І. зауважив, що Білоцерківське авіаційне підприємство, яке знаходиться на перетині логістичних шляхів, має добре географічне положення та великі можливості стати вантажним хабовим аеропортом для України.

Заступник міського голови Гнатюк В.В. наголосив, що КП "БВАК" знаходиться у підпорядкуванні міської влади, і воно є рентабельним та знаходиться на самофінансуванні. Однак, на сьогоднішній день депутатський корпус міста кінцево не визначився з необхідністю розвитку підприємства для регіону (як авіаційного). Також Володимир Гнатюк подякував Асоціації за ініціативу у вирішенні питань з визначення його подальшої долі та розвитку.

Правління ААУЦА та президент Петро Липовенко висловив особисту підтримку колективу в бажанні стабілізації та налагодженні перспектив свого підприємства, та подякував фахівцям, директору БородінуВ.Г., першому заступнику Пасічику О.М. за теплий прийом, доброзичливість та професіоналізм, які були проявлені ними при організації проведення засідання аеродромно-технічного комітету Асоціації «Аеропорти України».

За інформацією Асоціації "Аеропорти України" http://aauca.org.ua/ru/news/post/220