м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Змінити неприємні асоціації школярів прифронтових містечок Луганщини про авіацію на бажання літати - результат цікавої та захопливої екскурсії на КП "БВАК"

16.06.2017

  Саме такий висновок зробила Ірина Жадік, психолог-супроводжувач дітей Попаснянського району, які приїхали до м. Біла Церква відпочивати у пришкільному таборі "Успішний крок".

 

  15 червня восьмикласники з 6 містечок Луганщини відвідали з екскурсійною програмою КП "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс". Тут їх радісно зустріло керівництво підприємства, розповівши про славні авіаційні традиції міста, яким у цьому році виповнюється 90 років.

 

  Першими об'єктами огляду стали літакові ангари, в яких здійснюється технічне обслуговування вантажно-транспортних літаків Іл-76 та Ан-12. Уважно розглядаючи кожну деталь, діти з захопленням слухали заступника директора по авіаційній діяльності Олександра Пасічника про особливості авіаційної техніки, її характеристики, конструювання, географію польотів та сфери застосування.

 

  Потім школярі поринули у світ малої авіації, де на них чекали вертоліт Ка-26, літаки Ан-2, Як-52, Sessna, Piper, Extra, CT-2K, Cmelak, Pipistrel, A-23 та ін.  

 

  Особливо позитивні емоції викликали у юних відвідувачів з Попаснянського району спортивні літаки Збірної України по вищому пілотажу.

 

  Слід відзначити, що впродовж всієї екскурсії діти та вчителі активно ставили запитання. Під час виїзду групи на аеродром О. Пасічник детально розповів про умови зліт-посадок повітряних суден на летовищі. Якраз у цей період можна було спостерігати за процесом здійснення тренувальних польотів курсантів однієї з авіашкіл.

 

  Звісно, найкращим місцем для ознайомлення з історією заснування авіаційної галузі в Білій Церкві - Музей авіації. Тож побачити унікальні експонати одягу пілотів, макети військових літаків Ту-16 та Ту-95, різноманітні прилади, фотокниги, стенди та багато ін. вдалося учням Луганської області.

 

  Повертаючись до слів психолога групи Ірини Юріївни Жадік, то у містечках Луганщини, звідки вони приїхали, такого розуміння як вступати до авіаційних вузів серед молоді практично не існує. "Але, сподіваюсь, в нашому випадку все буде навпаки. Діти залишились під враженнями від літаків та масштабів авіапідприємства. Коли ми повернемось додому, нам буде що багато цікавого розповісти про місто, людей, наші тури по підприємствах тощо. Найбільше вражає у Білій Церкві - це посмішки, щирість, доброзичливість та взаєморозуміння мешканців міста", - зауважила психолог однієї зі шкіл Попаснянського району Луганської області.    

 

Більше фото можна переглянути за посиланням