м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Звернення колективу та профспілкового комітету КП «БВАК» до міського голови та депутатів Білоцерківської міської ради

02.02.2017

   Цього року виповнюється 90 років, як був створений Білоцерківський авіаремонтний завод.

   Можна з впевненістю сказати, що жоден з нинішніх народних обранців не мав безпосереднього  відношення до розвитку цього підприємства.

   Протягом останніх 25 років білоцерківська громада не вклала жодної копійки цільових  коштів, спрямованих на розвиток аеродромного комплексу. Натомість, при мовчазній згоді  депутатів та чиновників міста, району і області, а часто і за їх активної участі, розтягувалось  майно підприємства по власним кишеням і гаражам.

   Зважаючи на це, «логічним» стало провалення у 2008 році депутатами міста шансу вкладання в розвиток аеродрому інвестицій на суму понад 150 млн. дол. США.

    Очевидно, «логічним» є не вирішення проблеми права власності на землю, на якій розташоване підприємство.

 

   Очевидно, «логічною» є і друга спроба депутатів міської ради забрати у підприємства право використання орендної плати та плати за суборенду об’єктів міської комунальної власності, яке у значній мірі допомагало підприємству не тільки зберігати робочі місця і майно громади міста, але й забезпечувати функціонування авіаремонтних підприємств і в цілому аеродрому «Біла Церква».

 

   26 січня 2017 року 24 сесія Білоцерківської міської ради уже вдруге прийняла рішення, яке в черговий раз може призвести до провалу планів ремонтних робіт злітно-посадкової смуги та інших авіаційних об'єктів, а також до зростання соціальної напруженості через перебої у виплаті заробітної плати.

 

   КП "БВАК" вийшло у лідери прибуткових та рентабельних комунальних підприємств, яких у м. Біла Церква нараховується одиниці. Увесь цей час ми були відкритими й завжди вели прозору фінансову діяльність. Жодної копійки КП "БВАК" не витратило без фінансової звітності перед міською владою.

 

   Увесь наш колектив пишається своєю роботою, оскільки нам вдалось, попри різні економічні, політичні, соціальні негаразди, зберегти авіаційний профіль комунального підприємства, та ще більш наростити можливості та потужності для його перспективної діяльності в сфері цивільної авіації.

 

   За цей період КП "БВАК" вдалося налагодити фінансово-господарську діяльність промислового майданчика, орендарями якого нині є 53 підприємства. З кожним орендарем ми проводимо плідну роботу з метою усунення будь-якої заборгованості по орендній платі.

 

   Завдяки цьому тільки в минулому році витрати на ремонт та відновлення основних фондів склали 1 370 843,40 грн.

 

   Враховуючи фізичну зношеність цих основних засобів, суми на їх відновлення не стануть меншими через передачу їх у відділ комунальної власності та концесії Білоцерківської міської ради.

   До того ж, заходи з підтвердження сертифікації служби авіаційної безпеки, запланованої на жовтень 2017року, і підтвердження сертифікату аеродрому в 2018 році потребуватимуть ремонтних робіт на понад 1 млн. грн.

 

   У 2016 році КП "БВАК" завдяки своїй діяльності надало місту ряд послуг, що забезпечило фінансове наповнення міського бюджету за рахунок:

- Функціонування аеродрому «Біла Церква», внаслідок чого 45 повітряних суден здійснили зліт-посадку з метою проходження техогляду;

- В цілому перераховано 2 184 тис грн., в тому числі понад 826 тис. грн. до місцевого бюджету;

- Місту сплачено дивідендів на суму понад 93 тис. грн.

- До пенсійного фонду перераховано понад 884 тис. грн.

 

   На превеликий жаль, багато хто з депутатів міської ради досі не збагнув, або не усвідомлює історичну значимість Авіаційного комплексу. При правильному та державницькому підході наше підприємство давно б мало можливості стати центром розвитку Міжнародного аеропорту в Білій Церкві, що створило б умови для підвищення добробуту міста.

 

Тож питання фінансового забезпечення, шляхів розвитку аеродрому "Біла Церква" віднині лягає виключно на вашу відповідальність.

 

   Ваші виборці - колектив комунального підприємства "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс", члени їх сімей та профспілковий комітет публічно заявляє про свою незгоду з політикою Білоцерківської міської ради, спрямованої на подальший розвал аеродрому «Біла Церква», дестабілізацію сталого функціонування КП "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" та підприємств, які працюють на його території.

 

   Ми вимагаємо від наших депутатів міської ради переглянути своє рішення і залишити підприємству 100% надходження від оренди за нежитлові приміщення спрямовувати на розрахунковий рахунок та залишати у розпорядження комунального підприємства для відновлення комунального майна та поповнення власних обігових коштів.