м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Звільнення директора "Білоцерківського вантажного авіаційного комплексу" Сергія Кандаурова безпідставне та неправомірне

14.06.2019

  На 72-й позачерговій сесії Білоцерківської міської ради було прийнято рішення про розірвання трудового договору з директором комунального підприємства Білоцерківської міської ради "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" (КП БМР "БВАК") Сергієм Кандауровим.

 

  Дане рішення є вкрай неприйнятним, неаргументованим і абсурдним, оскільки його ініціатор депутат В.Бабенко не навів жодних підтверджуючих фактів та змістовного пояснення слів, які базувались би на реальних підставах. Натомість прозвучали популістичні заяви та звинувачення, що не відповідають дійсності.

 

  Крім того, винесення даного рішення на розгляд сесії відбулось з грубим порушенням всіх юридичних процедур. На відміну від інших проектів рішень щодо звільнення керівників комунальних підприємств з займаних посад, даний проект не пройшов 20-денного оприлюднення та не розглядався на профільних засіданнях депутатських комісій.

 

  Важливо, у вівторок, 12 червня 2019 року, директор КП БМР "БВАК" на спільному засіданні двох профільних депутатських комісіях з питань комунальної власності та з дотримання законності прозвітував про фінансово-господарську діяльність даного підприємства. На цьому засіданні питання про звільнення Сергія Кандаурова не порушувалось. Депутати заслухали звіт та прийняли його до відома. А вже наступного дня, очевидно, завдяки кулуарним домовленостям серед депутатського корпусу було прийнято рішення про звільнення директора КП БМР "БВАК" з займаної посади.

 

  Вважаємо, що прийняття таких кадрових питань зумовлене лобіюванням зацікавлених сторін, які не вбачають подальший розвиток аеродрому "Біла Церква".  

 

  Але незалежно від того, кого депутати можуть вірогідно призначати новим очільником комунального підприємства, створення міжнародного аеропорту та реалізація проекту з відкриття мультимодального транспортного вузла на базі аеродрому "Біла Церква" є незворотнім процесом.

 

  Наголошуємо, що на розірвання трудового договору з С. Кандауровим має повноваження виключно міський голова, який повинен керуватись правовими підставами з наведенням чітких аргументів щодо причин звільнення керівника підприємства. В інших випадках дане рішення може бути оскаржене в судовому порядку. Наразі таких аргументів ні в міського голови, ні в депутатів Білоцерківської міської ради не має.