м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Європейські авіаційні журналісти відвідали "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс"

24.06.2019

  Група журналістів Асоціації Euro Avianews працює в Україні з 2007 року. Щорічно до нашої країни приїжджає до 30 міжнародних кореспондентів, які відвідують об'єкти авіаційної тематики з метою висвітлення роботи українського авіапрому. З року в рік кількість таких публікацій збільшується, а інтерес європейських читачів авіаційного профілю зростає. За цей час журналістами групи, які відвідували Україну, було опубліковано понад 200 статей в різних світових медіа з позитивними оцінками та яскравими фоторепортажами. За словами провідного наукового співробітника Державного музею авіації Валерія Романенка, члени Асоціації Euro Avianews спочатку побували практично на всіх авіаремонтних заводах країни, потім їх почали запрошувати повітряні сили військової авіації, також вони відвідували аеродроми морської, прикордонної авіації, Національної гвардії, аероклуби тощо. 


  "Раніше про наявність авіації в Білій Церкві знало зовсім небагато людей, однак сьогодні про створення тут міжнародного аеропорту з потужною ремонтною базою цивільних літаків говорять практично всі. Тож ми вирішили вперше побувати в Білій Церкві та на власні очі побачити цей об'єкт", - зазначив Валерій Романенко.


  Днями комунальне підприємство "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" відвідали журналісти з країн Швейцарії, Люксембурга та Польщі/Великобританії, щоб дізнатись про діяльність авіаційного підприємства та розповісти світові про його перспективність. Особливе захоплення в міжнародних кореспондентів викликала технічна база КП "БВАК" з обслуговування повітряних суден типу Ан-12 та Іл-76. Досить цікавою стала екскурсія по історичній спадщині підприємства, зокрема один із кореспондентів зацікавився розповісти читачам Німеччини про залишки аеродрому, який був побудований німецькими військами під час Другої світової війни або про літаковий ангар, що зводився у 1942 році тощо. 


  У ході екскурсії заступник директора по авіаційній діяльності КП "БВАК" Олександр Пасічник детально розповів про діяльність підприємства, надав вичерпну інформацію про стратегічне бачення розвитку аеродрому "Біла Церква" та відповів на низку запитань журналістів. 


  Як зазначив керівник групи, кореспонденти були приємно здивовані гостинністю підприємства, відкритістю та бажанням розвивати аеропортову діяльність. "Ми тут вперше і наші сподівання повністю виправдались. Переважно всі статті наших міжнародних колег приязні до України. Фахівці Державного музею авіації всіляко допомагають і сприяють співпраці на взаємовигідних умовах. Зазвичай група з Європи приїжджає двічі на рік - у травні та на початку осені. Сподіваємось, що у вересні сюди приїде понад 20 міжнародних журналістів, щоб охопити велику кількість світових ЗМІ для повноцінного висвітлення роботи авіаційного підприємства Білої Церкви. Ми тут вперше і дуже вдячні, що нам показали практично все. Мої колеги високо оцінили побачене і тепер у них буде достатньо матеріалу для публікацій закордоном," - прокоментував зустріч науковий співробітник Державного музею авіації.